Laika ziņas
Šodien
Migla
Ceturtdiena, 18. aprīlis
Laura, Jadviga

Ditas Rietumas kino izlase. 17.IX - 24.IX

Kinokritiķe Dita Rietuma vērtē kinoteātros skatāmās filmas 

Lielais Kristaps
15.09.—15.10. Kino Citadele

Jaunā formātā, ar pilsētvidē pamanāmu vizuālo grafiku sācies nacionālais filmu festivāls Lielais Kristaps, kas piedāvā iespēju centrālajā filmu izrādīšanas citadelē (kinoteātrī ar tādu pašu nosaukumu) noskatīties nepilna gada laikā tapušās dokumentālās, animācijas, kā arī spēlfilmas. Filmu vidū ir daudz tādu, kas uzņemtas bez valsts atbalsta un prezentē būtībā Latvijas "neatkarīgā kino" nišu, tālab pārsteigumi ir garantēti. Spurains ir arī Aika Karapetjana mēģinājums šausmu filmu žanrā M.O.Ž. – un daudzas citas.

Eizenšteins Gvanahvato *
Režisors Pīters Grīnevejs. Lomās Elmers Boks, Luiss Alberti, Rasmuss Sletiss, Jākobs Ērmans, Maja Zapata u. c.

Graujoša britu kinoklasiķa Pītera Grīneveja neveiksme – diemžēl kādreiz tik spilgto formas meistaru un mākslas enciklopēdistu interesē nevis Sergeja Eizenšteina ģeniālais prāts un viņa revolucionārie sasniegumi kinorežijā un kinovalodas izstrādē, bet gan Eizenšteina fizioloģija. Filma ir pazemojoša – gan Eizenšteinam, gan Grīnevejam, gan skatītājam, kurš, iespējams, atklās sev Eizenšteinu nevis kā diža gara un erudīcijas cilvēku, bet apjukušu homoseksuāli (kas turklāt ir strīdīgs fakts).

Sicario. Narkokarš ****
Režisors Denī Vilnēvs. Lomās Emīlija Blanta, Benisio Del Toro, Džošs Brolins, Viktors Gārbers, Džons Berntāls u. c.

Viena no Kannu kinofestivāla konkursa filmām, kas, iespējams, nepiedāvā neko radikāli jaunu tematikā (cik nav bijis filmu par FIB cīņu pret narkotiku karteļiem), toties konsekventi iztur ārkārtīgi skarbu, pat brutāli dokumentālu stilu un atklāj interesantus aktierdarbus. Tā ir vīriešu pasaule (lieliski ir Džošs Brolins un Benisio Del Toro), kurā mēģina izdzīvot un strādāt sieviete (lomā – Emīlija Blanta). Kanādietis Denī Vilnēvs ir viens no perspektīvākajiem un talantīgākajiem Kanādas režisoriem, viņam vērts pasekot.

45 gadi ****
Režisors Endrū Hejs. Lomās Šarlote Remplinga un Toms Kortnijs

Niansēto melodrāmu no Berlīnes kinofestivāla konkursa programmas piedāvā festivāls Baltijas pērle, kurš šogad startē pieticīgā kapacitātē. Britu aktrises Šarlotes Remplingas kronēto filmu ir vērts redzēt, ja esat gatavi iegrimt detaļās, pustoņos, mājienos un nojausmās. Kāds fakts, informācija, kas kļūst zināma īsi pirms laimīgi laulātā pāra 45. kāzu jubilejas, pēkšņi spēj apgriezt kājām gaisā visu mūžu. Remplingai spoži izdodas nospēlēt šo pēkšņo pārmaiņu – pelnīts Berlīnes Sudraba lācis kā labākajai aktrisei. (Balvu saņēma arī viņas partneris Toms Kortnijs.)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Liepājas teātrī top iestudējums Ziloņa dziesma

Liepājas teātrī režisora Dmitrija Petrenko vadībā notiek darbs pie kanādiešu dramaturga Nikolā Bijona lugas Ziloņa dziesma iestudējuma, kuram režisors devis žanrisko apzīmējumu – skarbas spēlītes ...

Programmas atdzimšana kā dāvana klausītājiem

Latvijas Universitātes vīru koris Dziedonis un tā mākslinieciskais vadītājs Uldis Kokars aicina uz albuma Ziedonis & Dziedonis prezentācijas koncertu Latvijas Nacionālās bibliotēkas Ziedoņa zā...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja