Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +5 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Ditas Rietumas kino izlase. 2.VII - 9.VII

Kinokritiķe Dita Rietuma vērtē kinoteātros skatāmās filmas

Tālu no trokšņainā pūļa ****
Režisors Tomass Vinterbergs. Lomās Kerija Maligena, Maikls Šīns, Matiass Shūnārts, Toms Staridžs, Džūno Templa u. c.

Negaidīts slavenā dāņu režisora Tomasa Vinterberga – tā paša, kurš radījis Medības/The Hunt (2012) un vēl senāk radikālo manifestu Dogma 95 (kopā ar Larsu fon Trīru), – solis. Šī ir smalka, jutekliska, kaislīga Tomasa Hārdija romāna ekranizācija par spēcīgu sievieti un brīvu garu viktoriānisma laikmeta Anglijā. Galvenajā lomā pārliecinoša Kerija Maligena – un viņai ir tādi vīrieši! Vērts pievērst uzmanību Matiasam Shūnārtam – tīrradnim mačo no Beļģijas ar respektējamu popularitāti. Laba klasiskā kino cienītājiem.

Minioni ****
Režisori Pjērs Kofēns, Kails Bolda

Man patīk šie jancīgie, dzeltenie "puļķīši" ar izbolītām acīm – šoreiz minionu piedzīvojumi saved viņus kopā ar efektīgu vellatu, vārdā Skārleta Nomušītā (LV versija). Varoņi, kas iepazīti divās Nejaukais es/Despicable Me filmās, rosās gana atraktīvi, turklāt apdzīvo XX gadsimta 60. gadus, kas arīdzan ir bagātīgs krājums stila citātiem. Visu cieņu Holivudas animācijas gaišajiem prātiem, kas spējīgi nodrošināt 3D animācijas produktu ražošanu, izspiežot visu iespējamo labumiņu no populāru filmu turpinājumiem.

Mans tēvs baņķieris ****
Režisore Ieva Ozoliņa

Par spīti beidzot sagaidītajai vasarai, tomēr vērts ielīst kinoteātra tumsā (KSuns, kafejnīca Film Noir k/t Splendid Palace pagrabā), lai noskatītos šā gada Latvijas dokumentālā kino negaidīto sensāciju – režisores debitantes Ievas Ozoliņas traģikomisko laikmeta dokumentu, stāstu par tēva meklējumiem un viņa atrašanos Malaizijā. Filma gan pirmām kārtām uzrunā kā personīgs neprātīgo, haotisko un brutālo 90. gadu portretējums.

Vēstule bez atbildes ***
Režisors Fouads Mikati. Lomās Rozamunde Paika, Šilo Fernandess, Niks Nolte

Rozamunde Paika ir atradusi savu ideālo "es" – salta daiļava, aiz kuras ievainojamības slēpjas tāds spēks un nežēlība, ka viņai pāri darījušie vīrieši būs lemti pamatīgi nožēlot savus grēku darbus. Vēstule bez atbildes ir filma, kurā Paika spēlē nesenās drāmas Neatrodamā/Gone Girl varonei mentāli visai tuvu būtni. Galu galā – par šo lomu Paika bija nominēta Oskaram, kāpēc neturpināt? Trilleris ar nežēlīgās sievišķības patosu. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Lielās cerības

Ik gadu mēs gaidām brīnumu – kādas Latvijā tapušas filmas iekļaušanu oficiālajā Kannu kinofestivāla skatē. Jo kaut kad taču tam ir jānotiek, par spīti visam!

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja