Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Ditas Rietumas kino izlase. 24.IX - 1.X

Kinokritiķe Dita Rietuma vērtē kinoteātros skatāmās filmas 

Lielā Kristapa skate
Kino Citadele līdz 15.X

Turpinās Nacionālā filmu festivāla Lielais Kristaps skate, kas piedāvā iepazīties ar pēdējā gadā tapušajām Latvijas filmām. Būtiski, ka Lielais Kristaps piedāvā daudz filmu, kas ir veidotas bez liela trokšņa, kā arī variē dažādus finansējuma avotus (Valsts kultūrkapitāla fonds, LTV, neatkarīgie avoti). Jauno režisoru spēles īsfilmu piedāvājums (liela daļa – Kultūras akadēmijas ietvaros tapušie darbi), dokumentālās filmas, īsmetrāžas animācija ir dāsns materiāls, lai tajā visā uzraktu arī pa kādai vēl nepamanītai pērlītei.

Arcade Fire: The Reflektor Tapes ***
Režisors Kālils Džozefs. Vienīgais seanss Kino Citadele 24.IX plkst. 18.30

Ja Kino Citadele šomēnes blīvi neapdzīvotu Latvijas dokumentālās filmas, varētu izsaukties: ai, cik jauki, ka ierastajā spēlfilmu konveijerā ienākusi arī kāda dokumentālā filma! Taču priekam tik un tā ir pamats. Šī dokumentālā filma par populāro mūzikas grupu Arcade Fire ir bijusi daudzu prestižu kinofestivālu hits, turklāt tā būs interesanta ne tikai rafinētiem Arcade Fire pielūdzējiem, bet arī laba dokumentālā kino cienītājiem.

Praktikants ***
Režisore Nensija Maiersa. Lomās Roberts de Niro, Anna Hetaveja, Nets Volfs u. c.

Režisore Nensija Maiersa sen ir iesitusi roku simpātisku romantisko komēdiju žanrā. Praktikants nav izņēmums. Filma ar savu liego ironiju par šķietami idilliskās pensionāru dzīves blaknēm un iespēju Robertam de Niro nospēlēt jēgpilnā vieglā žanra darbā pārī ar Annu Hetaveju visdrīzāk patiks auditorijai ar gana plašu demogrāfisko skalu – no pensionāriem līdz interneta biznesā advancētām jaunietēm. Šī ir ne tikai komēdija par paaudžu saskarsmi, bet arī gudri būvēts produkts ļoti atšķirīgai auditorijai.

Everests ****
Režisors Baltasars Kormakurs. Lomās Džeisons Klārks, Džošs Brolins, Džons Hokss, Robina Raita, Maikls Kellijs, Sems Vortingtons

Pārliecinošs, uz dokumentāliem faktiem par Everesta iekarošanu – 90. gadu vidū notikušajām alpīnisma traģēdijām – balstīts darbs, kuru ar Holivudas aktieriem un Holivudas lielbudžeta iespējās veidojis islandiešu režisors Baltasars Kormakurs. Iespējams, Kormakura mentalitāte (protams, arī režisora ķēriens) ir ļāvusi filmai izvairīties no holivudiskām banalitātēm un saglabāt līdzsvaru starp lielbudžeta produktu globalizētajam, izklaides alkstošajam skatītājam un skarbu drāmu, kas uzdod būtiskus jautājumus par cilvēka un dabas (Everesta) attiecībām. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Līdzināties, mierā!

Kur viņi paliek? Lauzu galvu katru reizi, kad dzirdu uztrauktas balsis, kas atkārto vēl un vēlreiz: trūkst cilvēku

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja