Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +6 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

Ditas Rietumas kino izlase. 26.XI - 3.XII

Kinokritiķe Dita Rietuma vērtē kinoteātros skatāmās filmas 

Baisās pasakas ****
Režisors Mateo Garrone. Lomās Selma Hajeka, Vensāns Kasels.

Viena no gada ekstravagantākajām filmām. Itāļu režisors Mateo Garrone, kurš kļuva slavens ar skarbo gangstersāgu Gomorra, uzņēmis filmu ar starptautiskām zvaigznēm (Selma Hajeka, Vensāns Kasels u. c.) angļu valodā, turklāt pasaku. Taču aiz šīs pasakas senatnīgās atribūtikas (karaļi, karalienes, pilis un nezvēri) slēpjas jēdzieniski precīzs un nesaudzīgs vēstījums par mūsdienu cilvēces apsēstībām, arī izmisīgajiem centieniem visiem spēkiem noturēt jaunību vai vismaz tās ilūziju. Šī pasaka nav domāta bērniem.

Stīvs Džobss ****
Režisors Denijs Boils. Lomās Maikls Fasbenders, Keita Vinsleta, Sets Rougens, Džefs Danielss u. c.

Meistarīgi izveidota dramaturģiski rafinēta versija par datorvizionāru un Mac tēvu Stīvu Džobsu. Šī nav pirmā un droši vien arī ne pēdējā filma par Džobsu, taču, pateicoties Maikla Fasbendera darbam titullomā un Denija Boila režijai, tā ir tuva perfekcijai. Filma koncentrējas uz svarīgiem posmiem Stīva Džobsa karjerā, piemēram, mirkļiem pirms viņa produktu prezentācijām, kas vienlaikus kļūst arī par viņa krīzes brīžiem, kad viņš mēģina tikt galā ar savas dzīves sievietēm – vispirms jau ilgi neatzīto meitu un viņas māti.

Spiegu tilts ****
Režisors Stīvens Spīlbergs. Lomās Toms Henkss, Marks Railenss, Skots Šeferds, Eimija Raiena

Vienā elpas vilcienā skatāms Stīvena Spīlberga trilleris, kura pamatā ir reāli notikumi – ASV un PSRS konfrontācija aukstā kara laikā. Pēc ilgākas pauzes Toms Henkss ir ticis pie pamatīgas lomas – viņš spēlē juristu, kurš tiek iesaistīts īpašā misijā – veikt ASV un PSRS sagūstīto spiegu apmaiņu. Filmā ir gan aizraujošs sižets, gan rūpīgi izstrādāts vēsturiskais fons, gan spriedze, gan niansēta motivācija ikviena varoņa darbībai – vārdu sakot, nevainojams profesionālisms un materiāls, kas atkal ir kļuvis aktuāls.

Sangailes vasara ***
Režisore Alante Kavaite. Lomās Aiste Diržute, Jūlija Steponaitīte, Nele Savičenko u. c.

Apsveicu lietuviešu kolēģus ar viņu hita Sangailes vasara nokļūšanu LV kinorepertuārā (ne tikai kāda kinofestivāla programmā)! Filma, kuru uzņēmusi Parīzē dzīvojošā režisore, pēc pamatprofesijas aktrise Alante Kavaite ir estetizēts stāsts par divu meiteņu draudzību un savstarpējo vilkmi. Filmai piemīt tā jauneklīgā un trauslā seksualitāte, kura raksturo gan citu šā gada Eiropas filmu Mustangs (Turcija), gan Sofijas Kopolas debijas darbu Jaunavu pašnāvības. Sangailes vasara ir pēdējo gadu starptautiski veiksmīgākā Lietuvas filma.  

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja