Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Ditas Rietumas kino izlase. 30.VII - 6.VIII

Kinokritiķe Dita Rietuma vērtē kinoteātros skatāmās filmas 

Ne/sevī ***
Režisors Tarsems Singhs. Lomās Raiens Renoldss, Bens Kingslijs, Metjū Guds, Natālija Martinesa u. c.

Bena Kingslija tēlotais Ņujorkas magnāts izbēg no vēža, ar zinātniskām metodēm pārmiesojoties Raiena Renoldsa seksīgajā rumpī, kurš izbauda visās tās dzīves priekšrocības, ko reklamē vīriešu dzīves stila žurnāli un nodrošina liela nauda. Viss būtu jauki, ja vien šī visai standartizētā Holivudas piedāvājuma režisors nebūtu Tarsems Singhs – savulaik vizionāru un izcilu filmu autors (The Fall, The Cell). Arī filmas ideja ir otrreizējās pārstrādes objekts – tās inspirācija ir 1996. gada Džona Frankenhaimera filma Seconds.

Vatikāna pieraksti **
Režisors Marks Neveldains. Lomās Ketlīna Robertsone, Džimons Honsu, Maikls Penja, Dugrejs Skots

Regulāra šausmu injekcija kaismīgiem žanra cienītājiem – neko diži jaunu šis stāsts par nelabā apsēstu blondīni un profesionāliem Vatikāna sātana izdzinējiem nepiedāvā. Šķiet, 60.–70. gadu žanra celmlaužiem un holivudiskā sātanisma apoloģētiem (filmu Sātana izdzinējs/The Exorcist (1973) u. c. veidotājiem) pat prātā neienāca, ka viņu radītās žanra piegrieztnes Holivuda lietos desmitgadēm ilgi, turklāt bez jelkādas ironijas. Viss ir ļoti šausmīgi un nopietni.

Dēmonu gūstā *
Režisors Markuss Nispels. Lomās Geidža Golaitlija, Kelijs Blecs, Britanija Karana, Brets Dīrs, Niks Nikotera, Stīvens Lengs

Ja pēc Vatikāna pierakstiem ir mazuma sajūta, var pieķert klāt vēl vienu ikdienišķu šausmenīti, tās varoņi ir grupiņa jauniešu, kas nokļuvuši baisā slazdā – kādas klīnikas, pamesta trakonama ēkā, pa kuru viņus nežēlīgi tramda neģēlīgs ļaunais gars. Kā ierasts, šādos ātrajos produktos iztiek bez zvaigznēm un pazīstamiem aktieriem, šajā gadījumā – arī īpašas oriģinalitātes un izdomas. Tik vien labuma kā morāle – bērni, nelieniet graustos un netramdiet garus!

Skudrcilvēks ***
Režisors Peitons Rīds. Lomās Pols Ruds, Evandželīna Lilija, Korijs Stols, Bobijs Kannavale, Maikls Penja, Džūdija Grīra, Maikls Duglass

Gaumīga humora iesvaidīta supervaroņu filma – Marvel komiksu ekranizācija, kurā atļāvies nofilmēties pat klasiķis Maikls Duglass, turklāt izmantojis kino iespēju uz mirkli kļūt krietni jaunākam (epizodē, kas norisinās 80. gadu beigās). Labs galvenajā – zagļa, kas kļuvis par superskudru, – lomā ir Pols Ruds, savukārt vecais joks ar "mērogu maiņu" (atcerieties Mīļā, es samazināju bērnus, 1989?) apspēlēts efektīgi – gan vizuāli, gan jēdzieniski. Pārliecinošs vasaras blokbasters.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Līdzināties, mierā!

Kur viņi paliek? Lauzu galvu katru reizi, kad dzirdu uztrauktas balsis, kas atkārto vēl un vēlreiz: trūkst cilvēku

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja