Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +10 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Ditas Rietumas kino izlase. 7.I - 14.I

Kinokritiķe Dita Rietuma vērtē kinoteātros skatāmās filmas  

Džoja ***
Režisors Deivids O. Rasels. Lomās Dženifere Lorensa, Roberts de Niro, Bredlijs Kūpers, Izabella Rosellīni

No talantīgā, prestižas balvas savākušā trio – režisora Deivida O. Rasela un aktieriem Bredlija Kūpera un Dženiferes Lorensas – tomēr gribējās sagaidīt gudrāku filmu. Šī komanda sacakinājusi uzmundrinošu pastāstiņu par brīnumslotas izgudrotājas Džojas Mangāno ērkšķiem klāto ceļu līdz multimiljonāres statusam. Filma uzskatāmi pierāda kapitālisma kā uz patēriņu un veiklu andeli vērstas sistēmas trulumu. Ja nemoka sevi ar pārdomām par dzīves jēgu, Džoju var uzskatīt par pašpalīdzības materiālu – kā dzīvē un biznesā tikt uz augšu.

Pie jūras ***
Režisore Andželīna Džolija-Pita. Lomās Andželīna Džolija-Pita, Breds Pits, Melānija Lorāna, Melvils Pupo, Nilss Arestrups u. c.

Andželīnas Džolijas režijas darbs, kurā viņa pirmo reizi filmē savu vīru Bredu Pitu un sevi. Iespējams, šī "personības dalīšanās" neļauj īsti uzgavilēt Džolijas jaunākajam darbam – tam nepiemīt tematisks skarbums un izaicinājums kā viņas iepriekšējām filmām Asins un medus zemē un Nesalauztais. Pie jūras ir intīma melodrāma ar retro šarma druskām (darbības laiks – 70. gadi); viss pārējais – divu laulāto draugu plosīšanās un emocionālās lēkmes, kuru motivācijai ir grūti noticēt un līdzpārdzīvot.

Pretīgais 8nieks ***
Režisors Kventins Tarantīno. Lomās Semjuels L. Džeksons, Kurts Rasels, Dženifere Džeisone Lī, Voltons Goginss

Šī filma ir nešpetns Kventina Tarantīno veltījums vesterna žanram, kurā norišu dramaturģija tiek izspēlēta, svešiniekiem sastopoties noteiktā ceļa nogrieznī un slēgtā vidē (sk. klasisko Džona Forda Diližansu). Tarantīno ar klasikas motīviem spēlējas, tos atsvaidzinot. Piemēram, viņš regulāri liek Kurta Rasela atveidotajam atlīdzību medniekam kraut pa ģīmi dāmai slepkavai ar mūžam uzdauzītu aci (lomā – Dženifere Džeisone Lī). Filma nav uzskatāma par KT izcilāko sasniegumu – tos meklējiet viņa pagātnē.

Siržu lauzēja – Parīzes padauza **
Režisores Eloīza Langa, Noēmija Saljo. Lomās Kamila Kotēna

Spridzīga filma ar mērkaķošanās elementiem – esam taču Mērkaķa gadā! Jestrs divu franču dāmu režisoru eksperiments – mēģinājums strādāt ekscentriskās komēdijas žanrā, izmantojot TV šoviem tipisko izāzēšanas paņēmienu. Tā nu viņas āzējas, lielāko atbildības nastu uzveļot aktrisei Kamilai Kotēnai. Filmas varone no Parīzes dodas uz Londonu, kur ir neprecēts princis, karaliskie rituāli un aksesuāri, kas arī ļauj izžmiegt līksmību. Emociju amplitūda – no histēriskas jautrības līdz bezgalīgam izmisumam. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja