Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Aicina uz pasākumu ciklu Sarunas par cirku. Cirks mainās

Trešdien, 24. maijā plkst. 18 Kaņepes kultūras centrā sāksies Rīgas cirka organizēts pasākumu cikls - Sarunas par cirku. Cirks mainās, informēja pasākuma pārstāve Māra Pāvula.

Pirmajā sarunā cirka mākslas organizāciju eksperts no Francijas, starptautiskā tīkla FACE dibinātājs un vadītājs Johans Floks (Yohann Flock) palīdzēs apjaust mūsdienu cirka daudzveidību, kā arī izprast cirka mākslas žanra un industrijas specifiku.

"Stāstīšu par mūsdienu cirka daudzveidību un cirka mākslinieku jauno paaudzi. Iedziļināsimies vairākos starptautiskos virzienos, apskatot fragmentus no Eiropas, Austrālijas, Latīņ un Ziemeļamerikas mākslinieku veidotām izrādēm. Runāsim arī par cirka mākslas žanra un industrijas īpatnībām - izglītības un treniņu procesu, radošo procesu un izrāžu veidošanas, kā arī producēšanas un viesizrāžu organizēšanas modeļu specifiku," par pirmajās sarunās gaidāmo atklāj Johans Floks.

Sarunas rīkotas ar mērķi, lai izprastu, kā mainījies cirks pasaulē, kas ir šī brīža cirka aktualitātes, kā cirks mijiedarbojas ar citiem mākslas žanriem.

Johans Floks vada starptautisko tīklu FACE‐Fresh Arts Coalition Europe, kurā pulcējas 46 mākslas organizācijas no 22 valstīm. Tīkls veicina starptautisko sadarbību un popularizē starpdisciplināras mākslas formas. Paralēli Johans Floks konsultē arī citas mākslas organizācijas, piemēram CASA Circuits (mobilitātes programma, kas atbalsta profesionāļu starptautisko sadarbību), Circus Incubator (profesionālās izaugsmes programma jaunajiem māksliniekiem un kuratoriem Eiropā, Ziemeļamerikā un Dienvidamerikā). Eksperts regulāri vada meistarklases un seminārus par kultūrpolitiku, starptautisko sadarbību, stratēģisko menedžmentu, gan augstskolās, gan profesionāļu semināros un konferencēs.

VSIA Rīgas cirks piedzīvo pārmaiņas - tiek veidota jauna darbības stratēģija, lai tas kļūtu par starptautisku, mūsdienīgu un tradīcijām bagātu cirka mākslas centru, kas rada un uzņem daudzfunkcionālus cirka mākslas, mūzikas, dejas un citu starpdisciplināru mākslas formu pasākumus.

"Šajā darbības posmā mums ir īpaši svarīgi iesaistīt visus tos, kuriem interesē Rīgas cirka attīstība, kuri var pievienot savas idejas un atbalstu. Sarunas par cirku kalpos par labu platformu domapmaiņai un izpratnes veicināšanai. Plānojam sarunu gaitā atklāt visdažādākos cirka krustpunktus ar citām nozarēm, katru reizi uzaicinot kādu bagātinošu un pieredzējušu runātāju," plānus atklāj Rīgas cirka valdes locekle Ināra Kehre.

Uz sarunām īpaši gaidīti mākslas, arhitektūras un citu nozaru studenti, kā arī profesionāļi, kam interesē cirka attīstība Latvijā.

Ieeja bez maksas. Saruna notiks angļu valodā. 

 

 

 

 

I

Top komentāri

viss mainās
v
tikai ne vienmēr uz labo pusi. Tas pirmkārt, ekofašistu propagandoniņ. Otrkārt, jaunas cilvēku programmas nekompensē dzīvnieku aizliegumu. Treškārt, ekofašistu propagandoniņ, kad sāksies naida kampaņas pret mājdzīvniekiem?
Hūgo Vācietis >no barikād vācietis
ATPALIKUŠAS UN DEBĪLAS IR TIEŠI ŠĪS PSIHSLIMĀS SKUĶENES !!!
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja