Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Augusta beigās notiks laikmetīgās dejas festivāls Vides deja

Laikmetīgās dejas festivāla Vides deja 2014 ietvaros, kas no 24. līdz 31. augustam norisināsies Ropažu novadā, būs skatāmas deviņas laikmetīgās dejas izrādes gan pašmāju, gan ārvalstu dejotāju izpildījumā, informēja festivāla pārstāve Aleksa Spriņģe.

"Par šī gada festivāla dejas programmas galveno vadlīniju izvēlētas cilvēciskās attiecības un cilvēciskums. Attiecības, kuras ietekmē gan bizness, profesija, darba un sadzīves rutīna, ilūzijas, stereotipi un pieņēmumi, gan gribasspēks, individuālās brīvības un komforta robežas. Kādas ir šīs attiecības un kas mūs satrauc – šīs sajūtas tiks izdzīvotas un izdejotas festivāla dejas izrādēs," stāsta festivāla mākslinieciskā vadītāja un horeogrāfe Lilija Lipora.

Kā īpašie festivālā viesi uzstāsies horeogrāfes Lenka Vagnerová dejas kompānija, kuras izrāde Riders, kas tiks izrādīta festivāla noslēgumā 31. augustā Ropažu parka estrādē, atzīta par 2013. gada dejas izrādi festivālā Czech Dance Platform. Savukārt laikmetīgās dejas horeogrāfu duets Siri un Snelle no Norvēģijas uzstāsies ar izrādi Far away from the buzz of business. Izrādes tapšanas gaitā tās autores strādājušas ar tādām tēmām kā, piemēram, pacietība un izturība, gaidot kamēr lietas "nogulsnēsies". Izrāde notiks 29. un 30. augustā Ropažu izstāžu zālē. 

Lai arvien vairāk interesentu iepazīstinātu ar laikmetīgās dejas izpildījumu un festivāla tēmām, dejas izrādes un performances notiks ne tikai Ropažos, bet arī tuvākajos kaimiņu novados – Garkalnes novada Upesciemā, Tīnūžos, Ikšķilē, Suntažos un Inčukalnā. 

Festivāla ietvaros – no 24. līdz 29. augustam – profesionālu horeogrāfu vadībā taps desmit dejas performances, kas festivāla apmeklētājiem tiks izrādītas festivāla izskaņā 30. un 31. augustā brīvā dabā. Performances vadīs tādi horeogrāfi kā Eva Vancāne, Agnese Bordjukova, Elīna Gaitjukeviča, Evita Birule, Dmitrijs Gaitjukevičš, Gabija Bīriņa, Simona Orinska, Kārlis Božs un Lilija Lipora no Latvijas, kā arī Kristina Gjem no Norvēģijas.

 Šogad festivāls norisināsies jau ceturto gadu pēc kārtas, tā mērķis ir popularizēt laikmetīgās dejas mākslu, kā arī veicināt kultūras un mākslas daudzveidību un aktivitāti Latvijas reģionos. Festivāla laikā ikvienam interesentam būs iespēja piedalīties arī dejas meistarklasēs un performancēs profesionālu horeogrāfu un mākslinieku vadībā, kā arī vērot deju filmas, apmeklēt diskusiju un doties veloekskursijās.

Festivāla programma www.videsdeja.lv. Ieeja visos festivāla pasākumos ir bez maksas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja