Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +22 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Cīravā notiks islandiešu un latviešu mākslinieku izrāde Pēdējās vakariņas

Ceturtdien, 24. martā, Cīravā Latvijas Jaunā teātra institūts aicina uz izrādi-pastaigu dabā Pēdējās vakariņas, kuras autores ir islandiešu teātra mākslinieces Steinuna Knutsdotira un Rebeka Ingimundardotira sadarbībā ar latviešu horeogrāfi Kristīni Brīniņu.

Izrādes sākums plkst. 16, 16.20, 16.40, 17.00, 17.20, 17.40, 18.00, 18.20, 18.40. Pulcēšanās Cīravas kultūras namā. Ieeja bez maksas.

Radot šo darbu, islandiešu mākslinieču iedvesma ir bijusi tikšanās ar dažāda vecuma vietējiem iedzīvotājiem, viņu balsis un stāsti. Izrāde notiks kā pastaiga pa mākslinieču veidotu maršrutu Cīravas apkārtnē un noslēgsies ar vakariņu galdu vietējā kultūras namā. Izrāde notiek Zaļajā ceturtdienā – pēdējā vakarēdiena dienā, un tās centrā būs jautājumi par to, ko uzskatām par svarīgu savās dzīvēs. Ja šīs būtu pēdējās vakariņas, ko mēs gribētu atcerēties, ko nožēlotu, ko gribētu nosvinēt, kurus cilvēkus redzēt pie galda? Izrādē piedalās mūziķi Rihards Lībietis, Gints Smukais, Liepājas Dizaina un mākslas vidusskolas studenti un Cīravas iedzīvotāji.

Izrāde ir tapusi islandiešu māksliniecēm uzturoties rezidencē Cīravā un notiek sadarbībā ar biedrību Cita Abra un Cīravas kultūras namu. Šī ir otrā rezidence, ko Latvijas Jaunā teātra institūts rīko lauku reģionos, sadarbojoties ar vietējiem rezidenču centriem projektā Reģioni.Kultūra.Daba.

Steinuna Knutsdotira ir viena no pazīstamākajām islandiešu laikmetīgā teātra režisorēm, kas strādā ar starpdisciplināriem projektiem, saglabājot minimālismu un vienkāršību formā un izteiksmē. Viņas darbi ir izrādīti Reikjavikā, Kopenhāgenā, Ņujorkā, Vīnē, iestudēti publiskajā telpā un virtuālajā vidē. Kopš 2005. gada viņa vada teātra kompāniju The Professional Amateurs, kurā apvienojušies vairāki pazīstami Islandes mākslinieki. 

Rebeka Ingimundardotira ir studējusi scenogrāfiju un kostīmu dizainu Prāgā un mīmu un objektu teātri Amsterdamā. Viņa ir viena no Prāgas scenogrāfijas kvadrinnāles komandas dalībniecēm, bet Islandē regulāri strādā kā scenogrāfe un kostīmu māksliniece pie teātra izrādēm un kinofilmām.

Kristīne Brīniņa pēc studiju beigšanas Latvijas Kultūras Akadēmijā 2011. gadā ir veidojusi vairākus darbus neatkarīgajos teātros kā solo māksliniece un sadarbībā ar citiem, piedalījusies starptautiskos projektos Latvijā, Kiprā, ASV un Korejā. Pērn Ģertrūdes ielas teātrī viņa iestudēja savu pirmo grupas darbu Noķer mani!, spilgtu un drosmīgu izrādi, kurā kā dejotāji piedalījās sešu bērnu vecāki.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja