Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Dž.Dž.Džilindžers Liepājas teātrī iestudē traģikomēdiju Mīlestības neprāts

Režisors Dž.Dž.Džilindžers ar Liepājas teātra aktieriem strādā pie Žoela Pomrā lugas Abu Koreju atkalapvienošanās, lai jau 22. aprīlī pirmizrādi varētu piedzīvot traģikomēdija, kurai režisors devis nosaukumu _Mīlestības neprāts, _informēja teātra pārstāve Zanda Borga.

Luga Abu Koreju atkalapvienošanās, par kuru Pomrā un viņa teātra kompānija saņēmusi visvairāk balvu, sarakstīta 2013. gadā un ar milzīgiem panākumiem iestudēta Odeona teātrī Parīzē. Lugu veido savdabīga struktūra – divdesmit mūsdienīgi, it kā savstarpēji nesaistīti stāsti – no sirdi plosošiem, absurdiem līdz smieklīgiem – par mīlestību un to, cik dažāda tā var būt – noslēpumaina, skaista, pārpratumiem pilna, reizēm iluzora un sāpīga. 

Draugi, laulātie, esošie un bijušie mīļākie, irstošas attiecības un tādas, kuras gribas atkal atjaunot, jo mīlestībai ir dažādas sejas, un katrs no mums no tās sagaida, ko citu.Franču dramaturgs Žoels Pomrā (1963) ir ļoti īpaša personība – viens no mūsdienu nozīmīgākajiem autoriem, bez kura nav iedomājams Francijas teātris. Viņš ir arī paša dibinātās neatkarīgās teātra kompānijas Louis Brouillard mākslinieciskais vadītājs un režisors. Par visu savu lugu kopumu pagājušajā gadā saņēmis Franču akadēmijas (Académie française) grand prix. Latvijas skatītājiem Pomrā pazīstams kā iestudējuma Šis bērns, kas pagājušajā sezonā tika iestudēts Latvijas Nacionālajā teātrī, autors.

Izrādē piedalīsies aktieri – Egons Dombrovskis, Kaspars Gods, Inese Kučinska, Leons Leščinskis, Edgars Pujāts, Gatis Maliks, Signe Dancīte, Everita Pjata, Anete Berķe, Samira Adgezalova. Katrs no viņiem izspēlēs vairākas lomas.

Režisora radošajā komandā strādā arī scenogrāfs Kristians Brekte, kostīmu māksliniece Ilze Vītoliņa un gaismu mākslinieks Mārtiņš Feldmanis. Lugu no franču valodas tulkojusi Inga Rozentāle-Pejū.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja