Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

FOTO: Izrāde Lauva ziemā Dailes teātrī

Dailes teātra Lielajā zālē, 30. novembrī notiks pirmizrāde Džeimsa Goldmena darbam Lauva ziemā, ko iestudējis viesrežisors Aleksandrs Morfovs, informēja teātra pārstāve Laura Leimane.

Anglijas karalis Henrijs II ir radījis varenu karalisti. Viņam ir jāzina, ka tā pastāvēs. Viņam ir jāizšķiras, kuram no dēliem atdot savu valsti. Viņa dēli un sieva Eleonora jau reiz ir vērsušies pret viņu. Sagaidot Ziemassvētkus, Henrijs aicina uz tikšanos savu ieslodzīto sievu Eleonoru, savus trīs godkārīgos dēlus un Francijas karali Filipu. Tie ir bīstami ciemiņi. Katram no viņiem ir paslēpts duncis, ar ko vērsties pret pārējiem. Katrs no viņiem nemitīgi rīko sazvērestības, dibinot alianses, meklējot sabiedrotos, solot, melojot un pārkāpjot visus zvērestus. Vai pasaulē ir palicis kāds cilvēks, kurš Henrijam ir tuvs, pazīst viņu vislabāk un saprot?

Anglijas karaļa Henrija II lomu izrādē atveidos Juris Žagars, bet viņa sievas Eleonoras lomu – Rēzija Kalniņa. Izrādē vēl piedalās Artūrs Skrastiņš, Lauris Dzelzītis, Toms Treinis, Anete Krasovska, Dainis Grūbe, Gunārs Placēns, Andris Bulis, Aija Dzērve, Aldis Siliņš, Aminata Grieta Diarra, Ieva Florence, Ivars Auzins, Kaspars Zāle, Mārtiņš Počs, Niklāvs Kurpnieks un Sarmīte Rubule. Iestudējuma scenogrāfiju veidojis Mārtiņš Vilkārsis, kostīmus – Ilze Vītoliņa, horeogrāfe ir Inga Krasovska, gaismu mākslinieks – Jevgeņijs Vinogradovs, video mākslinieks – Artis Dzērve, bet muzikālais konsultants – Juris Vaivods.

Šis ir jau ceturtais režisora Aleksandra Morfova iestudējums Dailes teātrī. Viņa iepriekšējās izrādes – Finita la comedia!, Kāds pārlaidās pār dzeguzes ligzdu un Svinības bijuši kritiķu novērtēti un skatītāju plaši apmeklēti iestudējumi.

Top komentāri

Paulas Jēger-Freiman rēgs
P
Vitai Vārpiņai vajadzēja spēlēt Eleanoru! Un karaļa Henrija II lomai vajadzēja izmantot iespēju pieaicināt Dombrovski no Liepājas vai Stradu no Valmieras (vai pat kādu vairāk piemērotu aktieri no Daugavpils vai Krievu drāmas). Nesaprotu, kāpēc Evitai Mamajai vajadzēja pūlēties un tulkot lugu, ko jau kāds bija pārtulkojis, kad izrādi spēlēja Drāmā, 1980.-to gadu sākumā - starp citu ar Elzu Radziņu un Hariju Liepiņu karaļpāra lomās? Jau videorullīšos redzams, ka ne Rēzijai, ne Jurim nav nepieciešamās VILKMES. ŽĒL.
Emanuels
E
Izrādei trūkst galvenā - karaļa Henrija II
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja