Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Foto: Pirmizrādi piedzīvojusi rokopera Mauglis

Nedēļas nogalē tika aizvadīta divus gadus gaidītā rokoperas Mauglis jauniestudējuma pirmizrāde, kuras izskaņā komponists un iestudējuma dalībnieki tika sumināti ar stāvvovācijām. Nākamās rokoperas izrādes klātienē varēs redzēt vien nākamgad, bet no 15. novembra ikvienam būs iespēja noskatīties tās videoierakstu, informēja rokoperas jauniestudējuma producents Juris Millers.

Rokoperas Mauglis jauniestudējuma pirmizrāde sākotnēji tika paredzēta 2020. gada rudenī, lai ieskandinātu komponista Mārtiņa Brauna jubilejas gadu, taču globālie notikumi ieviesa savas izmaiņas – pirmizrāde notika vien šogad. Diemžēl, ārkārtējā stāvokļa ietekmē to nevarēja apmeklēt visi skatītāji, arī turpmākās izrādes Liepājā, Jelgavā, Rēzeknē, Siguldā un Rīgā šogad notikt nevarēs.

"Izrādes veidotāji naivi ticēja valdības locekļu vairākkārt paustajam, ka epidemioloģiski drošajā jeb "zaļajā" formātā notiekošie pasākumi, pasliktinoties epidemioloģiskajai situācijai, netiks ierobežoti. Mēs lieliski izprotam, ka valdības neizlēmības un sabiedrības arogances rezultātā mēs esam epidemioloģiskās katastrofas priekšvakarā, tādēļ valdībai vajadzēja aizmirst par saviem solījumiem un ierobežot publisko pasākumu norisi, taču ceram, ka Ministru kabinets nemēģinās savas kļūdas labot uz kultūras pasākumu nozares privātā sektora rēķina un drīzumā sekos valdības lēmums, kas pasākumu rīkotājiem šajā laikā plānotos pasākumus ļaus atcelt un veikt biļešu naudas atmaksu par biļetēm, lai pasākumi nebūtu formāli jāpārceļ uz nenoteiktu laiku," saka rokoperas jauniestudējuma producents Juris Millers.

Uzreiz pēc pirmizrādes nupat aizvadītajā 70 gadu jubilejā komponistu Mārtiņu Braunu pirmizrādē sveica Kultūras ministrijas valsts sekretāres vietnieks Uldis Zariņš, pasniedzot komponistam Kultūras ministrijas Atzinības rakstu Par radošu, profesionālu un nozīmīgu ieguldījumu Latvijas mūzikas mākslā un izcilību visos mūzikas žanros, sveicot 70 gadu jubilejā.

Rokopera Mauglis ir pēdējo gadu vērienīgākais un krāšņākais muzikālais iestudējums bērniem un jauniešiem. Tajā piedalās aktieri un dziedātāji Igors Siliņš, Kārlis Tols, Aija Dzērve, Juris Vizbulis, Edgars Lipors, Elīna Bojarkina, Rihards Zelezņevs (Spēlmaņu nakts godalgas Gada labākais jaunais aktieris laureāts), Jānis Kirmuška, Māris Skrodis, Rūdolfs Trēziņš, Anatolijs Kreipāns, Jēkabs Reinis (godalgas Lielais Kristaps laureāts), Juris Millers un Jānis Skanis, kā arī tautas deju kolektīva Dzintariņš dalībnieki. Izrādē uz skatuves bija arī mūziķi Mārtiņš Brauns, Aivars Gudrais un Ernests Mediņš. Iestudējumu veidoja režisors Jānis Mūrnieks, horeogrāfe Sanita Misika, vokālā pedagoģe Ieva Sutugova, aranžētājs Kristaps Krievkalns, scenogrāfe un kostīmu māksliniece Linda Oše, gaismu režisors Artūrs Feldmanis, skaņu režisors Māris Mēness, pirotehnikas specefektu mākslinieks Kalvis Kalniņš un producents Juris Millers.

Rokopera Mauglis pirmo reizi tika iestudēta 1982. gadā un turpat 10 gadu laikā to noskatījās 180 000 skatītāju. Kopš tā laika vairākkārt tika veidoti koncertuzvedumi un deju iestudējumi, taču šoreiz rokopera Mauglis ir iestudēta kā pilnvērtīga izrāde, veidojot libretu pēc Radjarda Kiplinga un Leldes Stumbres darbu motīviem.

Rokoperas jauniestudējums pie skatītājiem klātienē nonāks vien nākamgad, bet no 15. novembra ikvienam būs iespēja noskatīties tā videoierakstu, iegādājoties piekļuves kodu Biļešu paradīzē.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Hanzas peronā top dejas izrāde Pāru terapija

Hanzas peronā 5. un 6. aprīlī pirmizrādi piedzīvos dejas izrāde Pāru terapija, kuru veido horeogrāfe Liene Grava, dramaturgs Artūrs Dīcis, mākslinieks Reinis Suhanovs, mūzikas autors Reinis Sējān...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja