Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +8 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Gaisma sirdī un kāds neveikls ceļotājs. Rīgas cirkā šonedēļ skatāmas divas atšķirīgas izrādes

Nedēļā starp Lāčplēša dienu un Latvijas Republikas proklamēšanas dienu Rīgas cirks aicina uz diviem notikumiem, kas katrs būs ar savu noskaņu.

Ceturtdienas, 16. novembra, vakarā plkst. 20.00 Rīgas cirkā viesosies ukraiņu mākslinieku apvienība Creative Collective Lekuche ar fiziskā teātra izrādi Tear (Asara). Apvienība ir jauna, radusies kara vidū, un tā mēģina runāt par vispārcilvēciskām vērtībām, kuras apdraud vardarbība. "Iestājas tumsa. Nē, vispirms salūta vietā krīt raķetes, tad iestājas tumsa, un tad – tajā tumsā – cilvēki meklē gaismu, un vienīgā vieta, kur to atrod – savās sirdīs. Asaras birst. Un dvēseli plosa nemitīgs emociju konflikts: "Vai manā dvēselē var sadzīvot mīlestība un karš?" jautā katrs izrādes Asara tēls," par uzvedumu saka tās veidotāji. Creative Collective Lekuche skatītājiem piedāvās arī Marijas Koreņevas un Sandro Garibašvili laikmetīgās dejas īsfilmu Tell Me – Де Ти – dejas formā izteiktu skaudru stāstu par notikumiem kara plosītajā Ukrainā.

"Valsts svētku nedēļā atceramies, cik katrai valstij un tautai svarīga ir neatkarība, un atbalstām Ukrainas tautu cīņā par valsti un brīvību," par ukraiņu mākslinieku viesošanos teic Rīgas cirka direktore Māra Pāvula. Šis pasākums pieejams bez maksas, un brīvbiļetēm var pieteikties vietnē Cirks.lv. Creative Collective Lekuche Baltijas jaunajiem cirka māksliniekiem arī piedāvās fiziskā teātra un klaunādes meistarklasi. Savukārt sadarbībā ar fondu Uzņēmēji mieram pasākuma laikā būs iespēja ziedot Ukrainas atbalstam.

Tikmēr piektdien, 17. novembrī, plkst. 19.00 Rīgas cirkā gaidāma izrāde, ar ko tiks atzīmēta Cirka nakts jeb La Nuit du Cirque, kas ik gadu notiek daudzviet pasaulē, bet galvenokārt Eiropā, piedāvājot dažādus cirkam veltītus pasākumus. Rīgas cirks Eiropas Cirka nakts programmā šoreiz piedalīsies ar argentīniešu izcelsmes klauna Cronopio (Mariano Gedviljo) izrādi Pačamamo – sirsnīgu un komisku kāda neveikla ceļotāja stāstu. Skanot Latīņamerikas mūzikas ritmiem, klauns žonglēšanas, vienriteņu un pārsteigumu valodā runās par lieliem un maziem svarīgām tēmām. Izrāde arī ir iekļauta programmas Latvijas skolas soma piedāvājumā.

Paralēli šīm norisēm palēnām jau tiek publiskota Rīgas cirka pavasara programma, kurā cirka renovētā un tehniski pilnībā aprīkotā arēna tiks atklāta ar pilnu jaudu. Šī atklāšana notiks no 21. līdz 23. martam, kad Rīgas cirkā būs skatāma grandiozā velobaleta izrāde La Bande à Tyrex (Francija) tāda paša nosaukuma apvienības izpildījumā. Iestudējums ir dzīvespriecīgs, virpuļojošs, aizraujošs un muzikāls velobalets. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja