Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Izraudzītas Cēsu Mākslas festivāla Grand Prix teātru skates izrādes

Augustā Grand Prix teātru skatē koncertzālē Cēsis būs skatāmas četras kritiķes Zanes Radzobes izvēlētas Latvijas vadošo teātru izrādes, informēja koncertzāles pārstāve Egija Saļņikova.

Ik gadu Cēsu Mākslas festivāla programmā līdzās mūzikai un vizuālajai mākslai ir pārstāvēts arī teātra mākslas žanrs, dodot iespēju skatītājiem novērtēt īpaši atlasītus, sezonas labākos mazās un vidējās formas skatuves darbus.

Šovasar Grand Prix skatei izvirzītas divas Valmieras teātra izrādes - Ineses Mičules režisētā Sēras piestāv Elektrai un Elmāra Seņkova režisētā Nelabie. Pēc Dostojevska.

Tāpat festivālā būs skatāms Dailes teātrī režisores Diānas Kaijakas iestudētā psiholoģiskā drāma Zēni nav meitenes, kas ir aktrises Dārtas Danevičas monoizrāde, kā arī jaunākais Mihaila Čehova Rīgas Krievu teātra iestudējums Ar balles kurpēm Sibīrijas sniegos,  kura režisore ir Laura Groza.

Cēsu Mākslas festivāls šovasar notiks no 15.jūlija līdz 20. augustam. Ar atklāšanas koncertu kopā ar Radio kora dziesmām bez vārdiem un laikmetīgās mākslas izstādi Tagadnes artefakti tas turpinās iedzīvināt Cēsu radošo un digitālo kvartālu Rainis.

Paredzēts arī operas Zīgfrīds koncertatskaņojums, bet Kārļa Lāča teātra mūzikas programma, amerikāņu izcelsmes pianista Roberta Flaica solokoncerts un Schola Cantorim Riga viduslaiku dziedājumi. Būs apskatāmas Raimonda Staprāna un Martina Vizbuļa mākslas darbu izstāde.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja