Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +21 °C
Skaidrs
Sestdiena, 1. jūnijs
Mairita, Bernedīne, Biruta

JRT ar izrādi Melnais piens viesosies Hamburgā

31.janvārī un 1.februārī Jaunais Rīgas teātris ar izrādi Melnais piens Alvja Hermaņa režijā viesosies Hamburgas Thalia Theater notiekošajā festivālā Lessingtage (Lesinga dienas), informē JRT pārstāve Dagnija Grīnfelde._Thalia Theater _ir viens no trim valsts teātriem Hamburgā. To 1843. gada novembrī dibināja Šarls Moriss Švarcenbergers (Charles Maurice Schwartzenberger, zināms arī kā Chéri Maurice), nosaucot teātri komēdijas mūzas Talijas vārdā. Teātra galvenā ēka atrodas Hamburgas vecpilsētā.

Šobrīd teātra trupa ir viena no slavenākajām Vācijā un iestudē vidēji deviņas jaunas izrādes ik sezonu. Teātra repertuārā iekļauti gan klasiķu – Viljama Šekspīra, Fridriha Šillera, Gotholda Efraima Lesinga, Antona Čehova, Johana Volfganga fon Gētes, Sofokla, Albēra Kamī, gan laikmetīgu autoru darbi. Teātrī strādājuši tādi režisori kā Liks Persevals (Luk Perceval), Dimitrs Gočevs (Dimiter Gotscheff), Jans Bose (Jan Bosse); teātris dāvā iespēju sevi apliecināt arī talantīgiem jauniem režisoriem. Thalia Theater regulāri saņem ielūgumus gan uz pašmāju, gan starptautiskiem teātra festivāliem – Berliner Theatertreffen, Festival d`Avignon, Wiener Festwochen – un vairākkārt apbalvots nominācijā Gada teātris, ko piešķir  Vācijas vadošais profesionālās teātra kritikas žurnāls Theater Heute. Pēdējos desmit gados Thalia Theater ar izrādēm apceļojis Eiropu, viesojies Ņujorkā, Pekinā, Riodežaneiro, Seulā, Bogotā.

Festivāls Lesinga dienas Hamburgā notiks jau ceturto reizi, un tā dibinātājs ir Thalia Theater intendants un mākslinieciskais vadītājs kopš 2009. gada Joahims Lukss (Joachim Lux). Festivāls pievēršas jautājumiem par toleranci, kultūras atvērtību un identitāti strauji mainīgā sociālajā realitātē, kas ir arī G.E.Lesinga darbu pamatā. Šos jautājumus iztirzās ielūgtās ārvalstu izrādes, koncerti un diskusijas.

Festivālā viesosies starptautisku atzinību guvušas izrādes no Krievijas, Grieķijas, Šveices, Latvijas, Ķīnas.

Thalia Theater mājaslapa:

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Latvijas dievnami plaši atver durvis Baznīcu naktī

Sestdien, 1. jūnijā, jau 11. reizi visā Latvijā norisināsies garīgās kultūras notikums Baznīcu nakts, kurā šogad piedalīsies ap 160 dažādu tradicionālo kristīgo konfesiju dievnamu. Tomēr viss sāksi...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja