Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +19 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

JRT vēsturiskajā ēkā Lāčplēša ielā varētu atgriezties jaunās sezonas laikā

Jaunais Rīgas teātris (JRT) vēsturiskajā ēkā Lāčplēša ielā varētu atgriezties jaunās sezonas laikā - ēkas nodošana ekspluatācijā gaidāma šī gada decembrī, bet Lāčplēša ielas teātra atklāšana skatītājiem iecerēta 2024.gada martā, aģentūru LETA informēja teātra pārstāvji.

Tas iezīmētu beigas pavasarī izsludinātajam JRT streikam, kura laikā tika atlikti visi jauniestudējumi.

2023./2024.gada teātra sezonā Miera ielā skatītājiem tiks piedāvāti pieci jauniestudējumi. No tiem pirmais - režisora Gerda Lapoškas jauniestudējums "Pelēka vasara, saulaina ziema" - pirmizrādi piedzīvos 8.septembrī JRT Mazajā zālē. Savukārt 15.septembrī JRT Kamerzālē plānota pirmizrāde jauniestudējumam "Milžu cīņas", kura autore un režisore ir Marija Linarte.

Arī oktobrī pirmizrāde plānota diviem jauniestudējumiem. 11.oktobrī JRT Mazajā zālē notiks režisora Alvja Hermaņa iestudējuma "Pelikāni un vīnogas" pirmizrāde, bet pirmizrāde režisora Aika Karapetjana iestudējumam "Fēlikss, Anatolijs un Ilona" notiks 20.oktobrī JRT Lielajā zālē.

14.novembrī JRT Mazajā zālē plānota pirmizrāde Hermaņa iestudējumam "Kurlmēmo zeme", kurā uztāsies arī aktrise Čulpana Hamatova. Iestudējums veidots pēc krievu aktrises, kinorežisores un scenāristes Renatas Ļitvinovas romāna motīviem par kurlmēmo mafiju Maskavā, kas, pēc JRT pārstāvju teiktā, "šodienas kontekstā iegūs jaunu jēgu". Ļitvinova pēc kara sākuma Ukrainā pametusi Krieviju, kā arī nosodījusi vērsto agresiju.

Iepriekšējā sezonā darbs uzsākts arī pie tādiem jauniestudējumiem kā "Sapņu tulkotāju sekta", "Idiots. Sākums", "Arkādija", "Bendes", "Mazās lapsiņas", "Stikla zvērnīca", "Latvijas glābšanas aģentūra", "Slepkavība Zoom(ā)", "Kad beidzot būs atkal tā, kā nekad nav bijis", "Latviešu mīlestība Nr.2" un "Labas asinis". Iecerēts, ka tie skatītājiem tiks piedāvāti jau Lāčplēša ielā. Iestudējumu izrādīšanas secība būs atkarīga no tehniskajiem apstākļiem, atgriežoties vēsturiskajā ēkā.

Jauno sezonu JRT sāk ar 26 aktieriem trupā. No teātra aizgājusi jaunā aktrise Marta Lovisa Jančevska, bet aktrise Regīna Razuma mūžībā aizgāja šī gada maijā.

Mākslinieciskais vadītājs Alvis Hermanis, atklājot jaunās teātra sezonas ieceres, sacīja, ka JRT "vienīgā ambīcija ir spēlēt teātri savam, Latvijas skatītājam".

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja