Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +10 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

KDi iesaka: Atriebība un tās bumeranga daba

_Kultūras Diena un Izklaide_ ieska nedēļas spilgtākos notikumus.

Atriebība un tās bumeranga daba

Šovakar Latvijas Nacionālā teātra 98. sezonu atklās Andreja Upīša romāna Sieviete jauniestudējums Ināras Sluckas režijā. Titullomu šajā izrādē par atriebību un tās mistisko bumeranga dabu atveidos Dita Lūriņa. No 19. septembra Nacionālā teātra repertuāru papildinās Elmāra Seņkova iestudētais Viljama Šekspīra Sapnis vasaras naktī – tā ir Latvijas Kultūras akadēmijas bakalaura programmas Dramatiskā teātra aktiera mākslas un Dramatiskā teātra režijas mākslas 4. kursa studentu diplomizrāde. Savukārt režisors Valters Sīlis un dramaturgs Jānis Balodis no 21. septembra Aktieru zālē piedāvās sociālekonomiskās situācijas iedvesmotu jauniestudējumu Veiksmes stāsts.

Pirmizrādes

Nacionālajā teātrī no 15.IX

Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 3–17

***

Divu maestro tikšanās

Latvijas Nacionālā simfoniskā orķestra 90 gadu jubilejas ciklu piektdien, 16. septembrī, atklās koncerts, kurā uz skatuves satiksies diriģents Mariss Jansons un komponists un pianists Raimonds Pauls. Programmā – Hektora Berlioza Fantastiskā simfonija, Džordža Gēršvina Rapsodija blūza stilā un Raimonda Paula svīta klavierēm un orķestrim Teātris. Tiešraidē to varēs noklausīties Latvijas Radio 3 Klasika; nedaudz vēlāk, plkst. 21.15, koncertu demonstrēs LTV1.

Koncerts

Mariss Jansons un Raimonds Pauls

Lielajā ģildē 16.IX plkst. 19

Biļetes pārdotas

***

Skan!

Koncertzāle Cēsis atklās sezonu ar otro starptautisko festivālu Čello Cēsis. Četros koncertos muzicēs solisti no Francijas, Igaunijas, Krievijas un Latvijas. To vidū būs francūzis Marks Kopē un spožākās pašmāju čellistes Marta Sudraba un Kristīne Blaumane.

Čello Cēsis

Koncertzālē Cēsis 16.–18.IX.

Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 7–25

*** 

Drāma pieaugušajiem

Režisors un dramaturgs Genādijs Ostrovskis atgriežas Dailes teātrī ar psiholoģisko drāmu Mīļākais. Pēc viņa scenārija kinorežisors Valerijs Todorovskis uzņēmis filmu Mīļākais (2002) ar Oļegu Jankovski un Sergeju Garmašu galvenajās lomās. Uz Dailes teātra skatuves tēlos iejutīsies Intars Rešetins, Juris Žagars, Elīna Vaska, Sarmīte Rubule, Dainis Gaidelis, Mirdza Martinsone u. c.

Mīļākais

Dailes teātra Mazajā zālē 18.IX plkst. 18; 21., 29.IX plkst. 19

Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 18–20

*** 

Bēglis pret žurnālisti

Režisore Gaļina Poļiščuka jauniestudējumā Dzīvības kvota pievēršas aktuālākajai tēmai Eiropas informācijas telpā – bēgļu krīzei. Kas mūsos uzvarēs – pašsaglabāšanās instinkts vai humānisms ar tiesībām uz pašiznīcināšanos? Kam mēs sniedzam roku – nelaimīgam, kurš sauc pēc palīdzības, vai vilkam aitas ādā? Divi varoņi – nesamierināmi ienaidnieki – satiksies neparastā situācijā šokējošos apstākļos un iepazīs viens otru. Viņš ir bēglis, kurš sapņo nokļūt Eiropā. Viņa ir žurnāliste, kaislīga "vecās pasaules un Eiropas principu" pamatu saglabāšanas piekritēja. Lomās Andris Bulis, Lauma Balode vai Zane Aļļēna.

Dzīvības kvota

Jūrmalas Kultūras centrā 15.IX un 7.X plkst. 19; 8.X plkst. 13 un 18

Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 6–12 

*** 

Kriminālā mīla

Dž. Dž. Džilindžers Dailes teātrī iestudējis komēdiju 8 mīlošas sievietes. Tās pamatā ir Robēra Tomā luga (1958), kuru 2002. gadā ekranizējis Fransuā Ozons. Muzikālā filma 8 sievietes ir viens no viņa populārākajiem darbiem. Dailes teātra izrādē spēlēs Rēzija Kalniņa, Lilita Ozoliņa, Vita Vārpiņa, Indra Briķe, Kristīne Nevarauska, Ilze Ķuzule- Skrastiņa, Dārta Daneviča un Lelde Dreimane.

8 mīlošas sievietes

Dailes teātra Lielajā zālē 21., 22., 23., 29.IX plkst. 19.

Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 5–20

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja