Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Liepājas teātra skatītāju balsojumā par labākajiem atzīti Inese Kučinska un Mārtiņš Kalita, visvairāk spēlētā izrāde - YEN

Jau kopš 2008. gada Liepājas teātrī izveidojusies skaista tradīcija, kad skatītājiem sezonas izskaņā dota iespēja nobalsot par mīļākajiem un labākajiem aktieriem, kā arī izrādi. Par labāko aktrisi tika atzīta Inese Kučinska, par labāko aktieri – Mārtiņš Kalita, informēja teātra pārstāvji.

Savukārt par labāko aktrisi otrā plāna lomā tika nosaukta – Everita Pjata-Gertnere, bet par labāko aktieri otrā plāna lomā – Kaspars Gods. 

Par šīs sezonas veiksmīgāko Liepājas teātra izrādi skatītāji atzina režisora Dž. Dž. Džilindžera iestudēto izrādi Vārdiņš.

Otro vietu skatītāju balsojumā ieguva šī paša režisora iestudējums Līnenas skaistumkaraliene, bet trešo Matīsa Budovska veidotā izrāde Dziesmu svētki.

Šogad skatītāju balsojumam bija nelielas jubilejas gads – jo tas notika 15. reizi. Kopumā 116. sezonas balsojumā tika iekļauti septiņi jauniestudējumi – tai skaitā izrāde Līnenas skaistumkaraliene, kas tapa pagājušās sezonas izskaņā. Savukārt šīs sezonas pēdējais iestudējums Grieķi tiks iekļauts nākamā gada balsojumā.

Arī šogad, tuvojoties sezonas noslēgumam, Liepājas teātra darbinieki tikās kopsapulcē, kurā analizēja aizvadītās – 116. sezonas – rezultātus. Noskaidroja visvairāk spēlētās izrādes, visvairāk nodarbinātos aktierus.

Ieskaitot viesizrādes, nospēlētas 222 izrādes, teātris viesojies vairākās Latvijas pilsētās – Rīgā, Rēzeknē, Ventspilī, Tukumā, Bauskā, Valmierā u.c.

Visvairāk spēlētās izrādes godu izpelnījusies izrāde YEN, ko šajā sezonā iestudēja režisors Dmitrijs Petrenko – kopumā sezonas laikā tā nospēlēta 20 reizes, otro vietu ieņem Matīsa Budovska veidotais iestudējums Dziesmu svētki, kas rādīts 15 reizes, savukārt trešo vietu dala izrāde Vilki (režisors Toms Treinis) un Grimmi (režisors Elmārs Seņkovs) – abi iestudējumi rādīti 13 reizes. Izrāde Grimmi šosezon rādīta arī divos starptautiskos festivālos – Polijā un Lietuvā.

116. sezonas visvairāk nodarbinātais aktieris ir Edgars Pujāts, kurš nospēlējis 90 izrādes, atveidojot lomas 11 repertuāra izrādēs. Viņam seko aktieri Karīna Tatarinova ar 85 izrādēm un Rolands Beķeris ar 78 izrādēm.

Šosezon Liepājas teātris atvadījās no vairākiem iestudējumiem, arī izrādes ilgdzīvotājas Ragana, ko Dž. Dž. Džilindžers iestudēja 2011. gadā. Tā tika nospēlēta pēdējo reizi, tāpat kā izrādes Mališ, Jaunā līgava, Kur pazuda saimnieks?, Vienaldzības gadsimts, Tas arī viss, Biogrāfija. Spēle, Cietsirdīgās spēles un Polianna.

Īsi pirms 117. sezonas uzsākšanas Liepājas teātris viesosies Dailes teātrī, kur 8. augustā tiks rādīta Rolanda Atkočūna veidotā izrāde Pilnīgi svešinieki, bet 9. un 10. augustā Regnāra Vaivara veidotais mūzikls Purva bridējs ugunī. Pirms sezonas sākšanās augustā jau tradicionāli notiks arī vairāki koncerti ciklā Vasaras vakari Liepājas teātrī, kas tiek rādīti bankas pagalmā iepretim teātrim – klausītājus priecēs 2 programmas – Latviešu rokenrols un Dziesmas Liepājas teātrim.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja