Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Sestdiena, 11. maijs
Milda, Karmena, Manfreds

Liepājas teātra viesizrādes Rīgā. Ziloņcilvēks un avs

Šīs nedēļas nogalē Dailes teātrī viesosies Liepājas teātris, kurš piedāvās noskatīties savus jaunākos iestudējumus.

Piektdien, 12. augustā, plkst. 19 tiks izrādīta cilvēka drāma Ziloņcilvēks pēc amerikāņu dramaturga Bernarda Pomeransa lugas motīviem. "Džonam Merikam par prieku esmu nogriezis pat savus garos matus!" sarunā ar Dienu pirms gaidāmās pirmizrādes februāra beigās atklāja galvenās lomas atveidotājs Egons Dombrovskis, kuram otrā sadarbība ar režisori Lauru Grozu-Ķiberi ir atnesusi Spēlmaņu nakts nomināciju kategorijā Gada aktieris.

Nākamajā dienā, 13. augustā, plkst. 18 būs skatāms režisora Viestura Meikšāna iestudējums Portreti. Vilki un avis pēc krievu rakstnieka Aleksandra Ostrovska lugas motīviem, kas saņēmis sešas Spēlmaņu nakts nominācijas. Tas ir veidots kā savdabīga portretu galerija, vienlīdz lielu nozīmi piešķirot ikkatram lugas tēlam, līdz ar to katrs no viņiem ir gan centrs, gan veido fonu. "Es esmu vislielākā aita," par savu varoni Jevlampiju piebilst Everita Pjata, ar kuru mēs sazvanāmies vairākas dienas pirms viesizrādēm.

"Viņa ir tik kristālnaiva," paskaidro Liepājas teātra aktrise un atklāj, ka kopā ar režisoru veikuši katra tēla padziļinātu psiholoģisko analīzi. "Viss beidzas labi, bet viņa pat nesaprot, ka tikusi apvesta ap stūri." Šī izrāde bija Viestura Meikšāna debija Liepājas teātrī, kurā viņš ieradās kopā ar savu radošo komandu – kostīmu mākslinieci Kristu Dzudzilo, scenogrāfu Reini Dzudzilo un gaismu mākslinieku Oskaru Pauliņu. "Mēs vienmēr esam atvērti un patīkami pārsteigti," par sadarbību ar viesrežisoriem stāsta Everita Pjata, pagājušās sezonas nodarbinātākā aktrise.

Savukārt abās šajās dienās Dailes teātra Mazajā zālē tiks spēlēta režisores Gaļinas Poliščukas monoizrāde Cilvēks, kas vairās no lifta ar Herbertu Laukšteinu galvenajā lomā. Tas ir humora pilns stāsts par to, kā par kāda cilvēka vienīgo draugu kļūst lifts. "Mēs esam uz pareizā ceļa – Liepājas teātrī ir gan eksperimenti, gan arī klasika, gan jaunas vēsmas, gan arī atkārtotas tikšanās, kas sola negaidītus pavērsienus aiz katra stūra," uzskata Everita Pjata un akcentē, ka teātris meklē arvien jaunus un jaunus veidus, kā piesaistīt publiku un saglabāt savu māksliniecisko kvalitāti.

Patlaban Liepājas teātrī notiek aktīvi mēģinājumi – tiek iestudēta šveiciešu dramaturga Frīdriha Dirrenmata luga Vecās dāmas vizīte, kuras pirmizrāde notiks 10. septembrī. To veido krievu režisors Aleksejs Girba no Maskavas. Šīs traģiskās komēdijas centrā ir veikalnieks Ills un viņa jaunības dienu mīlestība Klēra, kas, reiz ar kaunu no pilsētas padzīta, nu ir atgriezusies kā miljardiere un vēlas atriebties par sev nodarītajiem pāridarījumiem. "Es esmu veikalnieka meita," par savu varoni saka aktrise.

Ar Vecās dāmas vizīti Liepājas teātris atklās savu 110. jubilejas sezonu, kurā ir gaidāmi vēl vairāki jauniestudējumi. Novembrī pirmizrādi piedzīvos Lauras Grozas-Ķiberes veidotais darbs. Režisore tam ir izvēlējusies amerikāņu dramaturģes Annas Zīgleres lugu Fotogrāfija 51 par angļu zinātnieci Rozalindu Franklinu, kuru uz Londonas skatuves ir atveidojusi austrāliešu dīva Nikola Kidmena. Pilns Liepājas teātra nākamās sezonas jauniestudējumu saraksts būs zināms augusta beigās.

Aktuālajai informācijai var sekot līdzi vietnē www.liepajasteatris.lv

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja