Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +8 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Liepājas teātrī notiks tradicionālie Ziemassvētku koncerti

Koncerti Ziemassvētku laikā Liepājas teātrī notiek jau gandrīz 15 gadus un kļuvuši par liepājnieku un pilsētas viesu īpaši gaidītu notikumu. Šogad svētku koncertu Mājupceļš pirmo reizi veidos režisore Maija Kalniņa.

"Veidot Ziemassvētku koncertu Liepājas teātrī man ir visnotaļ liels gods, prieks un īpašs notikums. Tā ir iespēja strādāt kopā ar talantīgiem un profesionāliem ļaudīm, tā ir laime - izstāstīt stāstu, kurš man pašai ir ļoti būtisks. Ziemassvētku gaidīšanas laiks un to svinēšana ikvienam no mums ir mazliet atšķirīga, taču visiem kopēja ir vēlme – piedzīvot šo brīnumu. Šo koncertu veidojam tādu, lai ikvienam klātesošajam būtu iespēja atstāt aiz Liepājas teātra durvīm decembrim raksturīgo steigu, padarītos un nepadarītos darbus un ļauties savam Mājupceļam. Ceļam  uz Ziemassvētkiem," stāsta režisore.

Kopā ar režisori muzikālo programmas daļu sastādījis teātra muzikālais vadītājs Normunds Kalniņš. To pārsvarā veido latviešu komponistu dziesmas ziemīgās un svētku noskaņās – pazīstamas un mazāk zināmas, kā arī dziesmas, kas kļuvušas par neatņemamu svētku laika sastāvdaļu. Viņš pats koncerta laikā būs arī pie taustiņiem, kopā ar mūziķiem Miku Akotu, Raiti Eleri un Māri Zīlmani.

Koncertā piedalīsies aktieri Anete Berķe, Agnija Dreimane, Anda Albuže, Agnese Jēkabsone (17., 19., 20., 22., 28. un 30. decembrī)  vai Karīna Tatarinova (16., 21., 23., 27. un 29. decembrī), Viktors Ellers, Kaspars Kārkliņš, Kārlis Artejevs, Valts Skuja, kuri šobrīd jau apgūst dziesmas vokālās pedagoģes Ievas Dreimanes-Sidares vadībā.

Koncertam tapt palīdz arī horeogrāfe Inga Krasovska, gaismu mākslinieks Mārtiņš Feldmanis, par vizuālo noformējumu rūpējas Aurika Feldmane un Kristīne Bernarde.

Gaidīt. Cerēt. Steigties. Būt mierā. Uztraukties. Paspēt. Visu nepagūt. Smieties. Sarunāties. Klusēt. Drusku sastrīdēties. Izlīgt. Būt mājās. Justies kā mājās. Ilgoties pēc mājām. Būt tam, kas esi. Tie ir Ziemassvētki.

Arī Liepājas teātris ir mājas; un tā tradicionālie koncerti daudziem ir neatņemama daļa ceļā uz Ziemassvētkiem. Koncerts teātrī izskanēs 15 reizes laika posmā no 16. līdz 30. decembrim.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja