Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +8 °C
Skaidrs
Trešdiena, 8. maijs
Staņislava, Staņislavs, Stefānija

Liepājas teātris Rīgā rādīs iestudējumus 1984 un Indulis un Ārija

Novembra vidū Rīgā, Latvijas nominēto izrāžu skates ietvaros, būs iespējams noskatīties Liepājas teātra Spēlmaņu nakts balvai kategorijā Gada lielās formas izrāde nominētos iestudējumus 1984 un Indulis un Ārija. Abi iestudējumi tiks spēlēti Latvijas Nacionālajā teātrī, informēja teātra pārstāve Zanda Borga.

16. novembrī plkst. 19 skatītājiem tiks piedāvāts Džordža Orvela romāna 1984 iestudējums, kuram par pamatu ņemts Roberta Aika un Dankana Makmillana dramatizējums. Iestudējumu veidojusi režisore Laura Groza-Ķibere, tas nominēts Spēlmaņu nakts balvai septiņās kategorijās (t.sk. arī Gada režisors, Gada aktieris otrā plāna lomā u.c.)

Galvenais varonis ir Vinstons Smits (Egons Dombrovskis), kurš slepeni sāk rakstīt dienasgrāmatu un iemīlas, cerot mainīt pasauli un kopā ar Džūliju (Agnese Jēkabsone) izrauties no Lielā Brāļa ietekmes un uzspiestās sistēmas, taču, vai sabiedrībā, kur valda nepārtrauktas bailes, tas maz ir iespējams?

Izrādē piedalās arī Gatis Maliks (Spēlmaņu nakts nominācija), Leons Leščinskis, Anda Albuže, Viktors Ellers, Edgars Ozoliņš, Sandis Pēcis, Terēze Laukšteina un Normunds Kalniņš.

Savukārt 19. novembrī plkst. 19 tiks rādīta kustību izrāde Indulis un Ārija – Raiņa jaunības traģēdijas versija bez vārdiem Sergeja Zemļanska režijā, kas saņēmusi trīs Spēlmaņu nakts nominācijas (arī Gada aktrise otrā plāna lomā un Gada mūzikas autors).

Iestudējuma darbība risinās kuršu brīvības cīņu laikā 13. gadsimtā, kad viņus vēlas pakļaut gan vācieši, gan lietuvieši. Kara apstākļos uzplaukst kuršu vadoņa Induļa un vācu bruņinieku vadoņa meitas Ārijas mīlestība, kam jāstājas pretī tautu naidam, karam, aizspriedumiem un atšķirīgajai reliģijai.

Titullomās Mārtiņš Kalita un Liene Grava. Pārējās lomās – Rolands Beķeris, Anete Berķe (Spēlmaņu nakts nominācija), Egons Dombrovskis, Everita Pjata, Ilze Jura, Samira Adgezalova, Signe Ruicēna, Gatis Maliks, Edgars Ozoliņš, Leons Leščinskis, Anita Kvāla, Kaspars Gods, Kaspars Kārkliņš, Jānis Dreiblats, Inese Kučinska.

Biļetes uz abiem iestudējumiem iespējams iegādāties Biļešu paradīzes kasēs visā Latvijā, kā arī elektroniski www.bilesuparadize.lv

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja