Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +17 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Pēdējā pirmizrāde JRT Miera ielā - jauniestudējums Kurlmēmo zeme Alvja Hermaņa režijā

Jaunā Rīgas teātra pēdējā pirmizrāde Miera ielā. Alvis Hermanis veido jauniestudējumu Kurlmēmo zeme ar Čulpanu Hamatovu un Kristīni Krūzi galvenajās lomās, informēja teātra pārstāvji.

"Jaunais Rīgas teātris (turpmāk – JRT) 2017. gadā pameta vēsturiskās telpas Lāčplēša ielā un uzsāka teātra sezonu bijušā Tabakas fabrikā Miera ielā. Ir pagājuši vairāk nekā septiņi gadi, piedzīvotas vairāk nekā 40 pirmizrādes un izskatās, ka beidzot 2023. gada nogalē šie "trimdas gadi" noslēgsies ar JRT mākslinieciskā vadītāja Alvja Hermaņa jauniestudējumu Kurlmēmo zeme. Ceram, ka uz nākamo pirmizrādi Lāčplēša ielas Lielajā zālē skatītājus aicināsim jau 2024. gada martā," cer teātris.

Izrāde Kurlmēmo zeme ir skarbi romantisks trilleris par cilvēku, kurš grib būt labs ļaunā pasaulē. Un par divu sieviešu draudzību, kuras mēģina izdzīvot bandītu pārvaldītajā pilsētā. Galvenajās lomās - Čulpana Hamatova un Kristīne Krūze.

JRT aktrise Čulpana Hamatova latviešu valodā skatuves versijā veiks ceļojumu 1998. gadā Valērija Todorovska uzņemtajā filmā Kurlo zeme, ar kuru viņa savā laikā kļuva slavena kā aktrise. Izrāde, kurā pēc Renatas Ļitvinovas (pēc kara sākuma pametusi Krieviju, nosodījusi agresiju un šobrīd dzīvo Parīzē) romāna veidotais stāsts par kurlmēmo mafiju Maskavā šodienas kontekstā iegūst jaunu jēgu.

Izrādes režisors Alvis Hermanis papildina: "Mums visiem gribētos atgriezties savā pagātnē kā filmā, kuru varētu attīt atpakaļ un izspēlēt no jauna. Un kaut ko varbūt izdarīt savādāk? Kaut arī iepriekš jau zinām, ka no likteņa neizmukt un filmas beigas būs tieši tādas pašas."

Izrādes komandā darbojas kostīmu māksliniece Jana Čivžele, gaismu mākslinieks Lauris Johansons. Lomās – Čulpana Hamatova, Kristīne Krūze, Gundars Āboliņš, Toms Harjo. Pirmizrāde JRT Mazajā zālē 2023. gada 14. novembrī.

Tuvākās izrādes novembrī ir izpārdotas. Ierobežots biļešu skaits vēl pieejams uz izrādēm 16., 17., 20. un 21. decembrī, 9., 10., 11., 12., un 13. janvārī.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja