Laika ziņas
Šodien
Migla
Sestdiena, 18. maijs
Inese, Inesis, Ēriks

Tatarinova: Teātra observatorija gatavojas jaunajai sezonai

Lai gan nav skaidrības par_ Teātra observatorijas _mājvietu un to, vai izdosies atjaunot trupas darbību, aktieri gatavojas jaunajai sezonai. Pagaidām mēģinājumi vēl notiek vecajās teātra telpās, Diena.lv stāstīja aktrise Karīna Tatarinova, kura arī norādīja, ka nekādi solījumi no amatpersonām par iespēju pārvākties uz Kongresu namu nav saņemti.

Runājot par to, vai saņemti kādi konkrēti solījumi palīdzēt _Teātra observatorijai_, K. Tatarinova vien norādīja, ka interesējoties un solot palīdzēt daudzi, bet konkrēta rīcība vēl neesot sagaidīta. Amatpersonu solītāju vidū gan neesot. Konkurss uz telpām Kongresu nama Jaunajā zālē, kurā piedalījusies arī _Teātra observatorija_, pagaidām rezultātus nesis neesot un līgums vēl nav parakstīts, zināja teikt K. Tatarinova. _Latvijas Avīze _šonedēļ vēstīja, ka šovasar _Rīgas nami_, kura pārziņā ir Kongresu nams, laida apritē sludinājumu, ka tiek meklēta sadarbība ar kādu profesionālu teātri, lai palielinātu telpu noslogojumu. _Teātra observatorijas_ režisores Gaļinas Poļiščukas rakstītais piedāvājums esot šķitis visatbilstošākais izvirzītajiem kritērijiem.

Diena.lv ar režisori neizdevās sazināties, bet avīzei viņa, jautāta, vai taisnība, ka šoruden Teātra observatorija varētu atsākt darbu Kongresu nama piebūvē, kurā atrodas Rīgas domes Īpašuma departaments, teikusi, ka nedēļas laikā būšot skaidrs, vai Teātra observatorijas mājvieta atradīsies kā agrāk Tērbatas ielā 28 vai Kongresu namā. Rīgas domes amatpersonas plašāku informāciju nav sniegušas.

Arī aktieris Rihards Lepers Diena.lv apstiprināja, ka šobrīd notiekot darbs pie lugas Sulamīte. To uzvest režisore G. Poļiščuka bija plānojusi jau iepriekš - pirms šī gada vasaras sākumā finansiālu apsvērumu dēļ nācās slēgt Teātra observatoriju. Par teātra slēgšanu tika paziņots jūnija vidū, kad tika arī paziņots, ka 30 aktieri un teātra darbinieki reģistrēsies kā bezdarbnieki.

"Pagaidām strādājam kā brīvprātīgie. Nevaram to nedarīt – tā ir sirdslieta, sirds darbs," izteicās R. Lepers. Par teātra telpām viņš neko nezināja teikt.

Jāatgādina, ka maijā G. Poļiščuka iestājās Tautas partijā, kas tagad ir daļa no partiju apvienības Par Labu Latviju, un kandidē Saeimas vēlēšanām no tās saraksta. Savukārt Teātra observatorijas aktrise K. Tatarinova jūlijā piedalījās tautas kustības Par labu Latviju vadītāja LNT šefa Andreja Ēķa rīkotā diskusiju cikla Latvija, mēs tevi dzirdam! raidījumā, kur diskutēja par zivsaimniecību. Kādreizējais Teātra observatorijas aktieris Andris Bulis, kurš piedalījās kustības reklāmās, tagad sazvanīts, norādīja, ka patlaban nav cieši saistīts ar teātri.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja