Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +2 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Top jauna Ērika Vilsona monoizrāde Hamlets

Patlaban notiek monoizrādes Hamlets sagatavošanas process. Šī būs jau trešā Kultūras attīstības biedrības Tapala lapa veidotā monoizrāde jauniešiem, kuras tapšanā kā režisors un dramaturgs sadarbojas tēvs un dēls – Ēriks un Roberts Vilsoni. Jaunās monoizrādes pirmizrāde paredzēta nākamā gada sākumā.

Ērika Vilsona iestudējumā Šekspīra lielformāta skatuves darbs ir pārlikts viena aktiera izpildījumam, kas ļauj skatītāju iesaistīt sarunā par teātri, dzīvi, vēsturi un attiecībām, izspēlējot Hamleta dramatisko kodolu veidojošās situācijas.

Izrādes dramaturgs Roberts Vilsons stāsta: "Lugas darbība risinās apstākļos, kas daudzējādā ziņā atgādina mums pazīstamo šodienu kā valstiskā un sabiedriskā, tā personiskā mērogā – militāra konflikta draudi, uz kuru fona izspēlētā politiskā un reizē ģimenes un draudzības attiecību krīze piedāvā lielisku materiālu sarunai par ikvienam labi pazīstamajām, bet arvien tik sarežģītajām konfliktsituācijām, kas vērojamas pasaulē, un piedzīvojamas ģimenē, kolektīvā un draugu lokā. Iestudējums veidots tā, lai skatītājam ļautu pašam atbildēt uz jautājumiem, kurus Šekspīrs uzdod: kas ir taisnīgums, kā un vai to ir iespējams īstenot dzīvē, kā ir iespējams būt godīgam pasaulē, kurā godīgums nav izdevīgs, kas ir draudzība un mīlestība?"

Ērika Vilsona monoizrāde Hamlets ir guvusi atbalstu gan Valsts kultūrkapitāla fonda mērķprogrammas Programmas Latvijas skolas soma satura radīšana konkursā, gan Liepājas kultūras projektu konkursā 2022.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja