Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Trešdiena, 24. aprīlis
Nameda, Visvaldis, Ritvaldis

Valmieras teātrī apbalvoti sezonas labākie mākslinieki

29. decembrī Valmieras drāmas teātrī pēc grupas Iļģi svētku koncertprogrammas Saule griežas. Spēlēju notika teātra balvu pasniegšanas ceremonija, kurā godināja pagājušās sezonas labākos māksliniekus. Valmieras teātra iekšējā balsojumā, nenodalot pirmā un otrā plāna lomas, par pagājušās sezonas labākajām aktrisēm atzītas Dace Everss un Elīna Vāne. Savukārt labāko aktieru balvu saņēma Ivo Martinsons un Mārtiņš Meiers.  

Balvu par mūža ieguldījumu saņēma ilggadējā Valmieras teātra aktrise Lelde Kalēja, kura gandrīz 50 radošā mūža gados nospēlējusi vairāk nekā 70 lomas un joprojām ir uz skatuves  – šobrīd Marlēnas lomā izrādē Sudraba gaisma. Kā katru gadu, arī šogad tika pasniegta Gada tehniskā darbinieka balva, to saņēma Uzvedumu daļas darbinieks Māris Lopatko. 

Skatītāju balsojumā šogad pirmo reizi tika pasniegtas balvas piecās nominācijās. Sīvākā konkurence bija nominācijā Gada aktrise pirmā plāna lomā, kur labākās aktrises balvu saņēma Māra Mennika par Agneses Kagaines atveidojumu izrādē Debesis ir mums un Māras lomu izrādē Apjukums, savukārt par labāko aktrisi otrā plāna lomā skatītāji atzina Ilzi Pukinsku par Annules lomu izrādē Vienādas asinis un Pates lomu izrādē Maija un Paija.

Nominācijā Gada aktieris pirmā plāna lomā balvu nu jau trešo gadu pēc kārtas saņēma Mārtiņš Meiers, šoreiz par Mārtiņa lomu izrādē Apjukums, bet gada aktieris otrā plāna lomā – Kārlis Neimanis par Emīla Rozenberga lomu izrādē Balle būs. Skatītāji balsojumā noteica arī pagājušās sezonas labāko izrādi, par to pārliecinoši kļuva muzikālais un dejiskais iestudējums Balle būs Reiņa Suhanova režijā. Šogad balsojumā piedalījās teju divi tūkstoši skatītāju. 

Gada balvu pasniegšanā savus pagājušās sezonas favorītus sumināja arī teātra draugi un atbalstītāji.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja