Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +17 °C
Skaidrs
Piektdiena, 3. maijs
Uvis, Gints

Valmieras vasaras teātra festivālu šogad veltīs ģimenēm un bērniem

Valmieras vasaras teātra festivāls šogad notiks no 4. līdz 6. augustam un būs veltīts ģimenēm un bērniem, informēja festivāla pārstāve Lija Ozoliņa.

Lai gan sākotnēji festivālu bija iecerēts rīkot reizi divos gados, lielās atsaucības dēļ šogad nolemts radīt festivāla „mazo brāli” – teātra mākslas svētkus ģimenēm un bērniem. Daļu no festivālā tapušajiem darbiem plānots iekļaut 2018. gada programmā, kas būs veltīta un tiks rīkota Latvijas simtgades svinību ietvaros.

Programmas pamatā būs 8 izrādes, no tām septiņi jaundarbi, kas tiks radīti speciāli festivālam un izrādīti dažādās vietās pilsētvidē. Kopumā skatītājiem tiks piedāvāti 40 dažādi notikumi, izrāžu programmu papildinās ģimenes filmu vakari sadarbībā ar Rīgas Starptautisko kino festivālu (Riga IFF), būs arī sētas spēļu čempionāts, radošās meistardarbnīcas, gastronomiskie piedzīvojumi, kā arī profesionāļu un pašu bērnu diskusijas par viņiem veltīto izrāžu saturu, kvalitāti un pieejamību Latvijā.  

Festivāla mākslinieku vidū arī šogad būs nozares profesionāļi, kas jau iepriekš sevi pierādījuši, veidojot izrādes bērniem un jauniešiem – Kārlis Krūmiņš, Inga Tropa, Kristīne Brīniņa, Paula Pļavniece, Elmārs Seņkovs un vēl citi. Programmu nu jau tradicionāli papildinās arī viesi no Igaunijas - Sõltumatu Tantsu Lava, kas izrādi veidos kopā ar Latvijas teātra profesionāļiem.

Valmieras vasaras teātra festivāls 2016. gadā notika pirmo reizi, Valmieras teātrim sadarbojoties ar Valmieras pašvaldību. Trīs dienās vairāk nekā 5000 apmeklētāju noskatījās 20 notikumus – teātra izrādes, kino un koncertus - dažādās vietās pilsētvidē Valmierā un Valmiermuižā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Pa Latviju turpina kursēt Ziedoņa vilciens

Vilciena sastāvs, kura vagonu logus iepriekšējā gadā rotāja ziedoši ķirši, šogad ieguvis zaļumu un aicina ceļot pa Latviju, turpinot projektu Ieraugi, Sajūti, Noķer Ziedoni. Elektrovilcien...

Štruntu pētīšana

Pēdējā laikā esmu sapratis, ka nesātīga apaugšana ar mantām ir viena no tām retajām īpatnībām, kas mūs atšķir no pārējās kustoņu pasaules

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja