Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +2 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 26. aprīlis
Rūsiņš, Sandris, Alīna

Saruna muzejā ar fotogrāfu Andreju Grantu un mākslinieku Miķeli Fišeru

Svētdien, 3. martā, plkst. 15 Latvijas Nacionālais mākslas muzejs aicina uz Sarunu muzejā ar Purvīša balvas 2013 kandidātiem Andreju Grantu un Miķeli Fišeru - tā notiks LNMM izstāžu zālē Arsenāls, informē muzeja pārstāve Nataļja Sujunšalijeva.Kas nosaka, ka mākslas darbs ir aktuāls un laikmetīgs? Kā ir jāskatās mūsdienu māksla? Kādi ir lielākie izaicinājumi māksliniekam šodien? Kā rodas ideja labam mākslas darbam, kā veidojas veiksmes stāsts? Šie ir tikai daži jautājumi, uz kuriem būs iespējams rast atbildes _Sarunas muzejā _laikā 3.

martā, kad uz tikšanos ar apmeklētājiem atnāks trešās Purvīša balvas kandidāti – fotogrāfs Andrejs Grants un mākslinieks Miķelis Fišers.

Līdz 14. aprīlim Arsenālā ir apskatāma izstāde Purvīša balva, ir viens no nozīmīgākajiem notikumiem Latvijas mūsdienu mākslā. 2013. gada ekspozīcija apvieno astoņus dažādus autorus, kuri strādā ar atšķirīgiem medijiem: klasiskajā eļļas glezniecības tehnikā, ogles zīmējumā, fotogrāfijā, tēlniecībā, ar telpiskām un videoinstalācijām. Harijs Brants, Andris Breže, Ivars Drulle, Andris Eglītis, Miķelis Fišers, Andrejs Grants, Gļebs Panteļejevs un Krišs Salmanis savos mākslas darbos dalās ar skatītājiem domās par dzīvi un pasauli, vērtībām un jauniem atklājumiem.

Neskatoties uz to, ka balvas laureāts ir jau paziņots, līdztekus žūrijas vērtējumam ikviens izstādes apmeklētājs un interesents ir aicināts izteikt arī savu viedokli par astoņu Purvīša balvas 2013 finālistu veikumu, aizpildot anketu un nobalsojot par savu favorītu. Noslēdzoties izstādei, tiks paziņoti mākslinieki, kas ieguvuši vislielākās publikas simpātijas, kā arī noteikti divi balsotāji, kuri saņems iespēju gadu bez maksas apmeklēt LNMM organizētās izstādes.

Plašāk par izstādi var lasīt šeit.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja