Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +18 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Siguldas devons atklāj sesto sezonu

Klāt septembris un tradicionāli Siguldas novada Kultūras centrs Siguldas devons sāk savu sezonu. Šī gada sezonas atklāšana būs gan sajūtās, gan žanriski dažāda, atspoguļojot gaidāmo sezonas pasākumu noskaņu. Aicinām no 8. līdz 10. septembrim ikvienu interesentu nākt un izbaudīt sestās sezonas ieskaņas pasākumus.

Visu dienu garumā izstāžu zālē Silva būs apskatāma Multidisciplināra grupas izstāde "Vārds tapa miesa un dzīvoja starp mums ...( Jņ 1,14)”, kas būs veltījums “Dzejas dienām 2023”.

Starpdisciplinārās izstādes apvienojošā koncepcija – mākslas darbam tika piešķirta vēl viena dimensija – teksts. Vizuālās mākslas darbi: video, keramika, instalācijas, stikls, grafika, glezniecība – tapuši, māksliniekiem mijiedarbojās domu plūsmā ar mūsdienu un klasiķu tekstu autoriem un dzejniekiem. Sinerģija starp šiem dažādajiem medijiem rada dziļāku un daudzdimensionālāku māksliniecisko pieredzi. Vairāk par izstādi atradīsiet šeit

Piektdien, 8. septembrī, plkst. 19.00 sezonu atklās opermāksliniece Ilona Bagele Astora Pjacollas mūzikas un sajūtu izrādē “Dziedot un mīlot/Cantando y amando. Milonga. Pjacolla Bagele.” Izrāde būs sava veida ceļojums vēsturē un cilvēka dvēselē.

Tā ir pilnasinīgu dzīvi apliecinoša, pulsējoša skaņu pasaule, kuru teju visu laiku caurauž vīrišķās un sievišķās pasaules magnētiskā pievilkšanās. Kaismīgas atklāsmes un dziļas enerģijas piepildītais tēls paliek atmiņā uz ilgu laiku.

Izrādē piedalās Ilona Bagele (balss), Ilze Ozoliņa (klavieres), Svetlana Okuņa (vijole), Inga Ozola (čells), Ivars Kalniņš (sitamie instrumenti), Inita Āboliņa (akordeons), Oskars Petrauskis (saksofons), Viktors Velićko (kontrabass).

Biļetes uz koncertu var iegādāties “Biļešu Paradīzes” kasēs un internetā.

Biļetes cena – no 18 līdz 25 eiro, Siguldas ID kartes īpašniekiem, iegādājoties biļetes iepriekšpārdošanā - 20% atlaide, daudzbērnu ģimenēm - 40%

Sestdien, 9. septembrī, rīts plkst. 10.00 tiks iesākts ar kafiju un izstādes "Vārds tapa miesa un dzīvoja starp mums ...( Jņ 1,14)” māksliniekiem. No plkst. 11.00 līdz 17.00 norisināsies jau otrais Siguldas Kultūras forums, kurā kultūra un tās procesi tiks apskatīta kā dzīva būtne – kuri procesi rodas GALVĀ, kuri SIRDĪ, uz ko reaģē NERVI, ko vēsta SEJAS vaibsti, kurp vērsts kultūras BŪTNES SKATIENS, kādas vibrācijas uztver tās AUSS un kādu PĒDU kultūra atstāj savā rīcības ceļā.

Forumā uzstāsies kultūras nozarē pieredzējuši un zināmi cilvēki kā “Ginger Owl Production” mākslinieku loģistikas vadītāja Ieva Irbina, grupas “Dagamba” mūziķis un viens no festivāla “Laivā” rīkotājiem Valters Pūce, pasaules apceļotājs, pasākumu vadītājs un organizators, aģentūras “3K MANAGEMENT” radošais direktors Edgars Kuzmans, Eiropas Kultūras Galvaspilsētas Tartu 2024 reģionālā menedžere Annela Lāneotsa (Annela Laaneots) u.c. Ar pilno foruma programmu var iepazīties šeit, reģistrācija bezmaksas, aizpildot īsu pieteikuma anketu.

Sestdienas vakaru noslēgsim uz nostalģiskas un jautras nots, jo Siguldā pēc 15 gadiem atgriežas – diskotēka! No 20.00 līdz 24.00 par labāko vakara mūziku parūpēsies Dj Žanis un Dj [Ex] da Bass. Plkst. 22.00 notiks alternatīvā balva kultūrā “Gada Plunkšķis”, bet visa vakara garumā bez maksas savu dalību pasākumā ikviens varēs iemūžināt SPIN 360 foto-video studijā. Pērc biļeti un tiekamies Siguldā!

Pēc kārtīgas sestdienas ballītes svētdiena, 10. septembris, būs veltīta ģimenēm. No 11.00 līdz 14.00 notiks pasākumu cikls “KultūrKūlenis”, kur skrečosim kopā ar Dj Monsta jeb Uldi Cīruli, kurš ir pieredzes bagātākais Latvijas dīdžejs, elektronikas un vinila plašu skrečošanas mākslas jeb scratch stila meistars. Bet plkst. 12.00 mūzikālā izrāde “Koko un Riko diskotaka”, kurā uz dejām tiek aicināta visa ģimene! Ieeja svētdienas pasākumos ir bezmaksas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja