Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Aicina piedalīties Rīgas vasaras kultūras programmas veidošanā

No 21. jūnija līdz 31. augustam Rīgā pirmo reizi norisināsies Rīgas vasaras kultūras programma ar norisēm un pārsteiguma performancēm vairāk nekā 30 apkaimēs. Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departaments (RD IKSD) aicina radošo industriju pārstāvjus piedalīties programmas veidošanā, iesniedzot projektu pieteikumus līdz 20. aprīlim, aicināja Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamenta komunikācijas un sabiedrisko attiecību vadītāja Indra Vilde.

Vasaras kultūras programma izstrādāta, ņemot vērā nepieciešamību pārskatīt ierastos sezonas kultūras pasākumu formātus. Finansēšanas konkurss izsludināts ar mērķi atbalstīt radošo nozari, kura krīzes apstākļos ir smagi cietusi, kā arī nodrošināt Rīgas kultūras programmas nepārtrauktību un veicināt iedzīvotāju optimismu, mazināt sagurumu, ko radījusi ieilgusī krīze.

"Šis ir bijis sarežģīts un grūts gads mums visiem, kas atstājis arī milzīgu iespaidu uz cilvēku pašsajūtu, tādēļ ar vasaras kultūras programmu vēlamies iedzīvināt pilsētas publisko ārtelpu un mudināt iedzīvotājus rast prieku, pieredzot Rīgas kultūras organizāciju daudzveidību un talantus drošos apstākļos," uzsver Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamenta direktors Māris Krastiņš.

Lai mazinātu pulcēšanās riskus, programma tiks organizēta kā virkne netradicionālu kultūras aktivitāšu ar iepriekš neizziņotiem jeb pop-up pasākumiem, noformējumu pilsētas skvēros un parkos, izstādēm un norisēm tukšajos skatlogos, koncertiem negaidītās vietās, līdzdalības akcijām, kā arī citu formātu pasākumiem.

Rīgas vasaras kultūras programmas finansēšanas konkursā aicināti piedalīties radošo industriju pārstāvji – uzņēmumi, nevalstiskās organizācijas un producenti – ar prioritāti laikmetīgās kultūras piedāvājumam un sadarbības projektiem starp nevalstisko sektoru un valsts vai pašvaldības iestādēm. Pretendenti var iesniegt ne vairāk kā trīs projektu pieteikumus uz vienu vai vairākām norises vietām. Viena projekta īstenošanai tiks piešķirts finansējums līdz 15 000 eiro. Konkursā pieejamais kopējais finansējums ir 400 000 eiro.

Konkursa nolikums un saistītie dokumenti pieejami tīmekļa vietnē kultura.riga.lv sadaļā Finansēšanas konkursi.

Lai palīdzētu interesentiem sagatavot projekta pieteikumus un iepazīstinātu ar nolikumu, prioritātēm un prasībām, 2021. gada 9. aprīlī plkst. 13.00 RD IKSD Facebook vietnē norisināsies informatīva tikšanās, kurā ikvienam būs iespēja uzdot jautājumus. Tālrunis informācijai: 67037660.

 

 

 

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Hanzas peronā top dejas izrāde Pāru terapija

Hanzas peronā 5. un 6. aprīlī pirmizrādi piedzīvos dejas izrāde Pāru terapija, kuru veido horeogrāfe Liene Grava, dramaturgs Artūrs Dīcis, mākslinieks Reinis Suhanovs, mūzikas autors Reinis Sējān...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja