Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Sestdiena, 18. maijs
Inese, Inesis, Ēriks

Aicina uz gleznošanas plenēru Pārdaugavā

Turpinot Rīgas aktīvo apkaimju projektu Tēriņu ielas mistērijas visi interesenti – gan amatieri, gan profesionāļi -  aicināti uz gleznošanas plenēru, kas norisināsies 15. un 16. jūlijā, informēja nodibinājuma Rīga 2014 pārstāvis Mārtiņš Drēģeris.

15. jūlijā plkst.11 sāksies plenērs Torņakalns. Ainavas un cilvēki. Tikšanās pie Torņakalna baznīcas. Pasākuma laikā notiks eļļas glezniecības meistarklase, portreta glezniecības plenērs dabā, kā arī tikšanās ar Torņakalna baznīcas mācītāju, kura portrets tiks uzgleznots. Torņakalna baznīcas dārzā notiks arī jauno mākslinieku pikniks. Piknika zupas meistarklasi rādīs Mārupes restorāns 32. augusts.

Savukārt 16. jūlijā no plkst.11 sāksies plenērs Dzelzceļa tilta skati. Pulcēšanās pie Dzelzceļa tilta Daugavas labajā krastā – Krastmalas promenādē. Mākslinieki no Mārupes novada un Pārdaugavas gleznos Rīgas Dzelzceļa tiltu. Darbi par Rīgu un tiltu tiks iekļauti Latvijas dzelzceļa 95. gadadienas svētku izstādē.

Eiropas kultūras galvaspilsētas programmā visu gadu notiek pasākumu sērija Aktīvās apkaimes – rīdzinieku ierosināti un īstenoti notikumi dažādās pilsētas apkaimēs. Tās ir gan vietējo izplānotas un vadītas ekskursijas, gan mākslinieku plenēri, fotoakcijas, svinības, apkaimju festivāli, lekcijas un diskusijas, kuru centrā ir cilvēks un viņa neizsīkstošā vēlme izgudrot un radīt ko jaunu, uzņemt ciemiņus un kopā pavadīt laiku.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja