Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Piektdiena, 17. maijs
Umberts, Herberts, Dailis

Dombrovskis: Kultūras ministrei ar nozares pārstāvjiem jāveido dialogs

Kultūras ministrei Žanetai Jaunzemei-Grendei (VL-TB/LNNK) un kultūras nozares pārstāvjiem nepieciešams papildu dialogs, lai novērstu pušu starpā esošās domstarpības, otrdien, 8. maijā pēc valdības sēdes sacīja Ministru prezidents Valdis Dombrovskis (V).

Ministre patlaban saslimusi. Premjers pauda cerību, ka dialogu izveidot izdosies pēc tam, kad Jaunzeme-Grende atgriezīsies darbā.

Dombrovskis noliedza, ka starp viņu un Valsts prezidentu Andri Bērziņu pastāvētu īpaša vienošanās par ministru nomaiņu, ja viņi nespēj pildīt savus pienākumus. Tā esot normāla prakse, un patlaban Dombrovskis neviena ministra demisiju pieprasīt nav plānojis.

Jau ziņots, ka Kultūras alianses dalībnieki, kas apvieno pārstāvjus no dažādām ar kultūru saistītām nozarēm, publiskajā telpā pauduši lielu neapmierinātību ar kultūras ministres darbu.

7. maijā bija plānota tikšanās ar ministri, lai dzirdētu Jaunzemes-Grendes viedokli par pieciem kultūras nozarei svarīgākajiem jautājumiem. Kultūras alianses pārstāvjus interesē, kāda ir Kultūras ministrijas komunikācijas stratēģija ar kultūras sektora pārstāvjiem, kā arī kultūras jomas pārstāvji vēlas dzirdēt konkrētus Kultūras ministrijas ierosinājumus Valsts kultūrkapitāla fonda finansēšanas modeļa maiņai un finansiālās neatkarības atjaunošanai.

No ministres tiek sagaidīts projekta Radošā Latvija skaidrojums un konkrēti mehānismi radošo industriju attīstībai starpnozaru griezumā, tāpat Kultūras alianses pārstāvjus interesē valsts kultūrpolitikas virziens, īstermiņa un ilgtermiņa mērķi un stratēģija un konkrēti instrumenti tās ieviešanai, kā arī no ministres ir vēlme dzirdēt valsts pasūtījuma jēdziena analīzi, skaidrojot pēdējā laika politiskās iniciatīvas, veidojot uz konkrētu saturu un tematiku vērstas komisijas.

Jau ziņots, ka rakstnieki un literatūras nozares pārstāvji tikšanās laikā maija sākumā nespēja rast vienotu viedokli ar kultūras ministri par literatūras un grāmatniecības nozares attīstību. Ministre uz tikšanos ar rakstniekiem bija ieradusies kopā ar kādu draugu, kurš tika pieteikts kā "koučinga" treneris.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja