Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +8 °C
Skaidrs
Sestdiena, 4. maijs
Viola, Vizbulīte, Vijolīte

Holivudas aktieri dodas iekarot audiogrāmatu tirgu

Kas kopīgs Keitai Vinsletai, Annai Hatavejai, Semjuelam Lī Džeksonam un Sjūzenai Sarandonai? Atbilde ir vienkārša, taču reizē arī liecina par jaunumu Holivudā – proti, pasaulslaveni aktieri sākuši iekarot audiogrāmatu tirgu. 

Audiogrāmatu izdevējs Audible.com pierunājis vairākus pasaulē slavenus aktierus ierunāt audio grāmatas savai A-saraksta kolekcijai

Semjuels Lī Džeksons ļāvis "iznomāt" savu balsi, lai 51 stundas garā priekšlasījumā ieskaņotu amerikāņu detektīvžanra rakstnieka Čestera Haima grāmatu Dusmas Hārlemā. Aktieris apgalvo, ka 151 lappušu biezo grāmatu ierunājis divās dienās. "Viņus fascinēja fakts, ka es tiku ātri tiku tai cauri," laikrakstam Los Angeles Times atzina aktieris, sajūsmināts par iespēju iepazīstināt lasītājus ar Č.Haima daiļradi un Hārlemas aprakstiem. 

Īpašās audiogrāmatu kolekcijas ietvaros Keita Vinsleta atdzīvinās Emīla Zolā varones Terēzas Rakēnas lomā, savukārt Anna Hataveja ieskaņos tekstus no Amerikā iemīļotās Laimena Frenka Bauma bērnu grāmatas Brīnumainais burvis no Oza zemes. Sūzena Sarandona savukārt lasīs Karsonas Makalersas grāmatu Kāzu dalībnieks, bet Virdžīnijas Vulfas grāmatu Uz bāku ieskaņos Nikola Kidmena.

Audiogrāmatu A-sarakstam piepulcināts arī aktieris Dastins Hofmans, kurš atzinies, ka pēdējo reizi ko līdzīgu esot darījis pirms 30 gadiem, piedaloties grāmatas Karš un Miers radio lasījumā. Viņaprāt, spēja ierunāt audiogrāmatas esot "īpašs talants". 

Audiogrāmatu izdevējs solījis tuvākajā laikā nākt klajā arī ar citām daiļliteratūras pērlēm, kurus ierunāt apsolījuši tādi aktieri kā Kolins Fērts, Anete Beninga, Hilarija Svanka, Kima Beisindžere, Mega Raiena un Naomi Vatsa. 

Jāpiebilst, ka audiogrāmatu tirgus ir krietni pieaudzis pēdējo gadu laikā. Lai arī Audible.com neatklāj savus pārdošanas apjomus, kompānijas dibinātājs Donalds Katcs atzinis, ka kompānijas izdevumu lasītāju skaits pēdējo septiņu gadu laikā audzis par 40% gadā, un šobrīd viņu skaits esot mērāms miljons. Turklāt kompānija cer, ka audiogrāmatu popularitāti sekmēs arī A-saraksta kolekcija

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja