Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +16 °C
Skaidrs
Trešdiena, 15. maijs
Sofija, Taiga, Airita, Arita

Iepazīstinās ar Berlina un Ahmatovas liktenīgo tikšanos

3.jūnijā, Jesajas Berlina simtgades nedēļas ietvaros būs iespēja uzzināt par Berlina un slavenās krievu dzejnieces Annas Ahmatovas liktenīgo tikšanos un filozofa atstāto ietekmi uz dzejnieces un citu laikabiedru daiļradi, informē pasākuma organizatori "Sorosa fonds - Latvija".

1945. gadā nejaušā Annas Ahmatovas un Berlina (tolaik diplomāta) tikšanās dzejnieces mājās atstāja dziļu ietekmi gan uz Ahmatovas dzeju, gan dzīvi – Anna Ahmatova neglābjami iemīlējās jaunajā vēsturniekā un filozofā, arī viņas darbos parādījās ietekme no sarunas ar Berlinu. Ahmatovas "Poēmā bez varoņa" Berlins parādās kā "viesis no nākotnes". Berlina simtgades pasākumu ietvaros Annas Ahmatovas muzeja pārstāve no Sanktpēterburgas Tatjana Pozdņakova stāstīs par Ahmatovas un Berlina liktenīgo tikšanos un to, kā šo dzīves pavērsienu uztvērusi pati dzejniece.

Berlina tuvs draugs un viens no izcilākajiem mūslaiku britu dzejniekiem Džons Stalvortijs sarakstījis dzeju, iedvesmojoties no stāsta par Berlinu un Annu Ahmatovu. Dzejnieks sniegs savas dzejas fragmentu priekšlasījumus. Savukārt, rakstnieks un teātra režisors Jonatans Levis kopā ar komponistu Melu Marvinu prezentēs operas "Viesis no nākotnes" fragmentus, kuru galvenā tēma arī ir filozofa un krievu dzejnieces tikšanās.

Lielajā ģildē, plkst. 19:30, slavenā krievu aktrise Alla Demidova lasīs Annas Ahmatovas darbu "Poēma bez varoņa". Allai Demidovai Ahmatovas dzeja ir īpaši tuva, tāpēc viņas lasījums ir izjusts un emocionāls. Pasākumu organizē Hermaņa Brauna fonds. Lai apmeklētu Ahmatovas dzejas lasījumus, lūgums iegādāties biļetes.

Plašāka informācija par Berlina simtgades pasākumu programmu: www.berlininriga.com

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja