Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +1 °C
Skaidrs
Trešdiena, 24. aprīlis
Nameda, Visvaldis, Ritvaldis

Īles luterāņu baznīcā top akustiskā koncertzāle Īle

Tiek atjaunota Īles baznīca, kurā, saglabājot luterāņu baznīcas funkciju, iecerēts izveidot koncertzāli Īle, informēja Īles luterāņu baznīcas fonda pārstāve Agnese Dzenīte.

Īles baznīcas atjaunošanu veic Īles luterāņu baznīcas fonds. Atjaunošanas galvenais virzītājspēks ir jauniešu kora Balsis mākslinieciskais vadītājs Ints Teterovskis kopā ar saviem koristiem. "Padarīts apbrīnojami daudz! Pat neticas, ka tik īsā laikā ir izdevies piesaistīt tik daudzas degošas un palīdzēt gribošas sirdis, prātus un rokas. Tagad, galvenais, neapstāties! Mērķis – 2023. gada martā atsākt dievnama un uzsākt Akustiskās koncertzāles Īle darbību."

Uzņēmumu, ziedotāju un brīvprātīgo rokām Īles baznīcas atjaunotnē ir paveikts ļoti daudz – salabota jumta konstrukcija, sienām atjaunots vēsturiskais apmetums, ir jauna apsildāmā grīda, atjaunotas vēsturiskās durvis un ielikti jauni logi. Bet, galvenais, Rīgas Mākslas un mediju tehnikuma mācībspēku un skolēnu rokām izveidots jauns, tradīcijās balstīts interjers – jauni soli, kalti kroņlukturi, altāris, radīta jauna Jēzus skulptūra.

Līdz šim ir piesaistīti vairāk kā 80 000 eiro, un uzņēmumi kopā ieguldījuši savus materiālus un pakalpojumus vairāk nekā 120 000 eiro vērtībā.

"Īles baznīcas fonds izsaka vislielāko pateicību visiem, kas palīdzējuši līdz šim! Ceram, ka tiktāl paveiktais iedvesmos arī pārējos sniegt savu artavu tik skaista mērķa sasniegšanai," pauž Agnese Dzenīte.

Atjaunošanas darbi turpinās arī šobrīd. To realizēšanai nepieciešamais atbalsts:

  •  dakstiņu jumta uzlikšana – 12 000 eiro (visi materiāli jau ir sagādāti, šobrīd baznīcu pasargā esošais šīfera jumts);
  • siltumsūkņa iegāde, uzstādīšana, siltuma pieslēgšana – 14 000 eiro;
  • sakristejas remonts – 16 000 eiro (ir izstrādāts projekts).

Kopš novembra darbojas jauna mājaslapa www.ile.lv, kur apkopoti pieejamie arhīvu materiāli par Īles pagasta, muižas un baznīcas vēsturi, redzama baznīcas atjaunošanas gaita un atbalstītāji, ir iespēja iepazīties ar akustiskās koncertzāles Īle darbības plāniem un atrast nepieciešamo kontaktintormāciju. 2023. gadā turpināsies darbs pie baznīcas torņa atjaunošanas un ārtelpas labiekārtošanas.

Īles baznīcas atjaunošanu veic Īles luterāņu baznīcas fonds (reģ. nr. 40008312119). Ir pieejamas vairākas ziedošanas iespējas – ziedotājs/uzņēmums var ziedot līdzekļus Īles luterāņu baznīcas fondam baznīcas atjaunošanai ar tiešu bankas pārskaitījumu vai arī mājaslapā, izmantojot Ziedot sadaļu. Fondam ir sabiedriskā labuma statuss, kas nodrošina nodokļu atvieglojumus ziedotājiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja