Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +18 °C
Skaidrs
Otrdiena, 30. aprīlis
Liāna, Lilija

Izdota Ditas Rietumas un Normunda Naumaņa grāmata “Personības / Parādības / personīgi”

Izdevniecībā “Dienas Grāmata” izdota kinokritiķu Ditas Rietumas un Normunda Naumaņa kopīgi veidotā grāmata “Personības / Parādības / personīgi”, kas veltīta pēdējās dekādes būtiskākajām personībām pasaules kinematogrāfijā, informē izdevniecības pārstāve Marika Papēde.Grāmatas pamatā ir apraksti par šā brīža pasaules kino kultūras personībām, kā arī viņu būtiskāko filmu recenzijas un orģinālintervijas, ko veidojuši abi autori.

Jāpiezīmē, ka D. Rietumas un N. Naumaņa intervijas ir unikālas Latvijas žurnālistikā – tikties ar vairumu no šīs grāmatas varoņiem nav bijusi iespēja nevienam citam no Latvijā strādājošiem kino vērtētājiem. Grāmata ir informatīvi un ilustratīvi bagātīgs izdevums – to papildina arī bibliogrāfiskā informācija un fotogrāfijas.  Apskatīto personību vidū – Džonijs Deps, Leonardo di Kaprio, Izabella Ipēra, Hīts Ledžers, Keita Blānšeta, Katrīna Breijā, Džeina Birkina, Daniels Kreigs, Tilda Svintone, Džordžs Klūnijs, Vudijs Allens, Manuels di Oliveira, Larss fon Trīrs, Mārtins Skorsēze un daudzi citi – aktieri un režisori, kas ar savām lomām un filmām būtiski ietekmē kino virzību un, visdrīzāk, arī vēsturē paliks kā šī procesa spilgtas pieturzīmes.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Dita Rietuma un Normunds Naumanis:

PPP, protams, ir subjektīva pēdējās desmitgades kino vēsture. Šī grāmata nav kāds neapstrīdams izcilnieku “tops” vai “slavas aleja”. Mēs apkopojām, varbūt pat egoistiski kolekcionējām interesantas un spilgtas mākslas parādības un neaizmirstamas sarunas.

Dumpīgais dēkainis Džonijs Deps, mūsuprāt, ir  ideāla šīs grāmatas vāka seja.  Ar savu pārsteidzošo spēju strādāt nopietnajā mākslā un pasaules ienesīgākā aktiera statusu viņš ir pierādījis, ka kinoindustrijā sen pagājis laiks, kad bija tik viegli nicīgi nošķirt graudus (mākslu) no pelavām (izklaides).

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja