Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +5 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 26. aprīlis
Rūsiņš, Sandris, Alīna

KDi iesaka: Baudas augstākā izpausme

Kultūras Diena un Izklaide iesaka nedēļas spilgtākos notikumus

Kino. Gada nogalē kinoteātris Splendid Palace aicina uz diviem klasikas seansiem. Šodien, 29. decembrī, tiks demonstrēts Pola Verhovena erotiskais trilleris Pamatinstinkts ar Šāronu Stounu un Maiklu Duglasu. Pamatinstinkta pirmizrāde notika 1992. gadā Kannu kinofestivālā. Ceturtdien, 30. decembrī, būs iespēja redzēt Federiko Fellīni filmas (1963) restaurēto versiju. Šī filma tiek uzskatīta par autobiogrāfiskāko Fellīni darbu. Tas ir lirisks, ironisks un komisks stāsts par to, kā ir būt māksliniekam. No vienas puses – šaubas un mīlas ciešanas, no otras – māksla kā baudas augstākā izpausme. Šo netveramo, gandrīz ēterisko mākslas radīšanas procesu, kam iet cauri režisors, itāļu kinoklasiķim ir izdevies pārvērst vizuālos tēlos. Lomās – Marčello Mastrojāni, Anuka Emē un Klaudija Kardināle. Filmā skan Nino Rotas mūzika.

Filmas

Kinoteātrī Splendid Palace

Pamatinstinkts 29.XII plkst. 19,

8 ½ 30.XII plkst. 19

Biļetes EUR 6–8

***

Kamermūzika. Šodien, 29. decembrī, Rīgas mākslas telpā notiks koncerts Atļautā ilūzija. Tas tiek rīkots mākslinieku Visvalža Asara un Baibas Ābelītes izstādes Savienojumi ietvaros. Skanēs Emīla Dārziņa, Jāzepa Vītola, Tālivalža Ķeniņa, Pētera Plakida, Imanta Zemzara, Pētera Vaska, Riharda Dubras, Jēkaba Jančevska un Kristapa Pētersona mūzika. Uzstāsies pianiste Agnese Egliņa, čelliste Guna Šnē, soprāns Viktorija Pakalniece un baritons Rinalds Kandalincevs.

Atļautā ilūzija

Rīgas mākslas telpā 29.XII plkst. 15

Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 7

***

Estrāde. Ceturtdien, 30. decembrī, čellu trio Melo-M sniegs divus koncertus VEF Kultūras pilī. Tajos iekļauti populārākie Melo-M opusi un filmas Emīlija. Latvijas preses karaliene mūzika, kuru sacerējis grupas vadītājs Kārlis Auzāns.

Melo-M

VEF Kultūras pilī 30.XII plkst. 15 un 19

Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 25–40

***

Atvars Lakstīgala diriģēs Liepājas simfoniskā orķestra Vecgada koncertu. Foto – Aigars Prūsis

Klasika. Liepājas koncertzālē Lielais dzintars notiks Liepājas simfoniskā orķestra Vecgada koncerts, ko diriģēs Atvars Lakstīgala. Skanēs Johana Štrausa, Kamila Sensānsa, Žaka Ofenbaha un Leo Deliba mūzika, Pablo de Sarasates melodijas un neapoliešu dziesmas. Koncertā piedalīsies dziedātājas Ilze Grēvele-Skaraine un Ieva Parša, vijolniece Paula Šūmane un Rīgas Doma zēnu kora solists Mariss Lakstīgala.

Vecgada koncerts

Liepājas koncertzālē Lielais dzintars 29., 30.XII plkst. 19

Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 10–20

***

Pirmizrāde. Režisors Andrejs Jarovojs Ģertrūdes ielas teātrī iestudējis izrādi Vasarnieki pēc Maksima Gorkija lugas motīviem. Izrādē tiek izmantots videomateriāls, kurā trīspadsmit aktieru spēlē Gorkija lugas varoņus (skatītāji viņus nedzird), savukārt četri aktieri uz skatuves – Ieva Aniņa, Sandija Dovgāne, Mārtiņš Gailis un Jurģis Spulenieks – izrādes laikā ierunā ekrānā redzamās sarunas. Vasarnieki rāda ilūziju pārņemtus cilvēkus, kuri nepārtraukti attaisnojas, kāpēc nedzīvo tā, kā vēlētos. Viņi ir iesprostoti savā dzīvē, nokļuvuši cilpā, no kuras neredz izeju. Izrādes veidotāji centrā ir izvirzījuši cilvēku – viņa alkas, smieklus, asaras, vainas apziņu un mīlestības meklējumus.

Vasarnieki

Ģertrūdes ielas teātrī 29., 30.XII, 13., 14.I plkst. 19

Biļetes www.git.lv EUR 18

***

Mecosoprāns Izabela Leonarda atveido galveno lomu operā Pelnrušķīte. Publicitātes foto  

Opera. Sestdien, 1. janvārī, kinoteātrī Kino Citadele tiešraidē no Ņujorkas Metropoles operas tiks demonstrēts Žila Masnē Pelnrušķītes iestudējums. Tas adresēts ģimenes auditorijai – opera skan saīsinātā 90 minūšu versijā. Režisors Lorāns Pelī ir radījis asprātīgu, krāšņu izrādi. Galvenās lomas atveido mecosoprāni Izabela Leonarda (Pelnrušķīte) un Emīlija D’Andželo (princis). Pie pults – diriģents Emanuels Vijoms.

Pelnrušķīte

Kino Citadele 1.I plkst. 19.55

Biļetes EUR 24

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja