Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +4 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

KDi iesaka: Jātiek vaļā no tā, ko mīli

Kultūras Diena un Izklaide iesaka nedēļas spilgtākos notikumus.

 Jātiek vaļā no tā, ko mīli

Svētdien, 24. novembrī, Ventspilī uzstāsies austriešu eksperimentālā mūziķe Anja Plašga jeb Soap & Skin. "Mana mūzika ir personīga, tā atspoguļo manu dzīvi un ikdienu," uzsver Anja Plašga. Jaunībā viņa apguvusi klavierspēli un vijoļspēli, vēlāk studējusi grafikas dizainu un vizuālo mākslu. Anjas priekšstatus par mūziku savulaik kājām gaisā apgrieza Bjorkas albums Debut (1993). Pērn Soap & Skin izdeva savu trešo albumu From Gas to Solid/You Are My Friend. Albuma nosaukumā pieminētā gāze simbolizē to, kas ir visaptverošs, bet neredzams, neapzināts, zudis, aizmirsts, vēl nedzimis. Savukārt cietviela, pamatīgums aizstāv visu redzamo, dzirdamo, uztveramo un apzināto. Man bija jātiek vaļā no tā, ko likās, ka mīlu, ko man vajag. Tas nozīmēja izvilkt no zemapziņas arī neiedomājami sāpīgo – pāriet no ēteriskā uz konkrēto, from gas to solid," par albuma vēstījumu stāsta māksliniece.

Soap & Skin

Ventspils koncertzālē Latvija 24.XI plkst. 20

Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 22–30

***

Spēlēju, sapņoju

Trešdien, 27. novembrī, Rīgā notiks komponistes Ilonas Breģes autorkoncerts Spēlēju, sapņoju.... Tas rīkots par godu viņas 60 gadu jubilejai. Uzstāsies kamerorķestris Sinfonia Concertante diriģenta Andra Vecumnieka vadībā, mecosoprāns Ieva Parša, pianiste Elīna Bērtiņa, vijolniece Darja Smirnova, altists Arigo Štrāls un koncertmeistars Aldis Liepiņš. Programmā iekļauti skaņdarbi no dažādiem Ilonas Breģes daiļrades posmiem. Koncertu vadīs muzikologs Orests Silabriedis.

Ilona Breģe

Rīgas Latviešu biedrības nama Zelta zālē 27.XI plkst. 19

Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 5 

***

Veiksmi!

Sestdien, 23. novembrī, Rīgā notiks grupas Carnival Youth albuma Good Luck turnejas koncerts. Latviešu popmūzikas zelta puiši aktīvi uzstājas ārzemēs, taču nekur nav tik labi kā mājās, un tuvākajā laikā ansamblis spēlēs arī Aizkrauklē (21. XI), Madonā (28.XI), Liepājā (30.XI) un Līvānos (13.XII).

Carnival Youth

Hanzas peronā 23.XI plkst. 19.30 

Biļetes Biļešu servisa tīklā EUR 25

***

Mīlestības balss

Piektdien, 22. novembrī, Lielajā ģildē notiks Baltijas simfoniskā festivāla koncerts, kurā uzstāsies Baltijas apvienotais orķestris un soliste, Igaunijas Valsts simfoniskā orķestra pirmā vijole Trīna Rūbela (attēlā). Skanēs mūsdienu igauņu autora Tenu Kervitsa darbs Tears Fantasy, latviešu klasiķa Pētera Vaska Vox amoris un vācu dižgara Fēliksa Mendelszona Trešā simfonija. Pie pults stāsies Guntis Kuzma.

Koncerts

Lielajā ģildē 22.XI plkst. 19

Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 15–33

***

Baroka kvartets

Sestdien, 23. novembrī, Kuldīgā notiks 19. Baha kamermūzikas festivāla koncerts, kurā uzstāsies festivāla rīkotāja Aina Kalnciema (klavesīns), Ainārs Paukšēns (viola da gamba), Volfgangs Krēmers (blokflauta, Jaunzēlande) un Agņeška Kulovska (baroka vijole, Austrija). Skanēs Johana Sebastiāna Baha, Georga Filipa Tēlemaņa, Djego Ortisa, Heinriha Ignaca Franča Bībera un Marko Učellīni opusi.

Koncerts

Kuldīgas Mākslas namā 23.XI plkst. 17

Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 5

***

Kur ir mans helikopters?

Sezonas visvairāk gaidītā pirmizrāde ir klāt: 21. novembrī Jaunajā Rīgas teātrī svinīgi nolaidīsies Baltais helikopters – režisora un lugas autora Alvja Hermaņa darbs ar Mihailu Barišņikovu galvenajā lomā. Izrāde stāsta par Romas pāvesta Benedikta XVI noslēpumaino atkāpšanos no amata. Biļetes uz desmit Baltā helikoptera izrādēm novembrī un decembrī ir pārdotas. Nākamais izrāžu cikls ir paredzēts februārī.

Baltais helikopters

Jaunajā Rīgas teātrī 21.XI–3.XII plkst. 19

Biļetes pārdotas

Top komentāri

Pareizi!
P
Arī Bībele saka: MĪLI SAVUS IENAIDNIEKUS, JO, KO LĪDZ, KA TU MĪLI TOS, KAS TEVI MĪL?
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Lielās cerības

Ik gadu mēs gaidām brīnumu – kādas Latvijā tapušas filmas iekļaušanu oficiālajā Kannu kinofestivāla skatē. Jo kaut kad taču tam ir jānotiek, par spīti visam!

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja