Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

KDi iesaka: Meistarība un izteiksmes spēks

Kultūras Diena un Izklaide iesaka nedēļas spilgtākos notikumus

Zvaigzne. Piektdien, 9. decembrī, Lielajā ģildē kopā ar kamerorķestri Sinfonietta Rīga muzicēs viens no visizsmalcinātākajiem kontrtenoriem Bedžuns Meta (ASV). Viņš uzstājas labākajos opernamos un koncertzālēs pasaulē. Ar apbrīnojamu vokālo meistarību un izteiksmes spēku Bedžuns Meta iedzīvina visplašākā spektra mūziku no baroka līdz mūsdienām. Pēdējos gados viņš ir devies pretī arī diriģēšanas mākslas horizontiem. Koncertā Rīgā Bedžuns Meta gan dziedās, gan diriģēs Sinfonietta Rīga. Skanēs Johana Kristiāna Baha Simfonija Re mažorā, Volfganga Amadeja Mocarta operas Mitridats, Pontas valdnieks uvertīra un ārijas no Georga Frīdriha Hendeļa operām Orlando, Ptolemajs, Ēģiptes valdnieks un Jūlijs Cēzars Ēģiptē.

Sinfonietta Rīga

Lielajā ģildē 9.XII plkst. 19

Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 15–35 

***

Liene Kinča dziedās Dvoržāka, Čaikovska, Šostakoviča un citu komponistu mūziku. Publicitātes foto 

Kamermūzika. Savā dzimšanas dienā 9. decembrī soprāns Liene Kinča sniegs solokoncertu Rīgā. "Tas ir mans jubilejas koncerts, kas aizkavējies par gadu. Tā ir mūzika, kas uzkrāta no Mūzikas akadēmijas laikiem. Mūzika, kas manai balsij ļoti piestāv, un man ir liels izaicinājums to dziedāt klusā, intīmā gaisotnē," saka māksliniece. Programmā ir iekļauti Antonīna Dvoržāka, Pētera Čaikovska, Dmitrija Šostakoviča un citu autoru darbi. Pie klavierēm – Ērika Millere.

Liene Kinča

Mūzikas un drāmas telpā OratoriO 9.XII plkst. 19

Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 15

***

Klasika. Piektdien, 9. decembrī, Latvijas Nacionālās operas (LNO) Jaunajā zālē notiks LNO solistes soprāna Tatjanas Trenoginas un pianista Māra Skujas koncerts. Mākslinieki piedāvās Riharda Štrausa vokālās mūzikas programmu. 

Koncerts

LNO Jaunajā zalē 9.XII plkst. 18.30

Biļetes opera.lv EUR 15

***

LNSO galvenais diriģents Tarmo Peltokoski kopā ar orķestri muzicēs Rīgas Domā. Foto – Kristaps Kalns

Klasika. Sestdien, 10. decembrī, Rīgas Domā notiks Latvijas Nacionālā simfoniskā orķestra koncerts. Pie pults stāsies LNSO galvenais diriģents Tarmo Peltokoski. Skanēs Pētera Vaska Musica serena un britu komponista Ralfa Vona-Viljamsa monumentālā, jūras spēkam un varenībai veltītā Jūras simfonija. Orķestrim pievienosies somu soprāns Silja Ālto, baritons Rihards Millers un Valsts akadēmiskais koris Latvija.

LNSO

Rīgas Domā 10.XII plkst. 19

Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 12–25  

***

Pirmizrāde. Šovakar Nacionālajā teātrī notiks režisores Ditas Lūriņas iestudētā Ziemassvētku koncerta Spuldzēs aizdegts prieks pirmizrāde. Skanēs latviešu komponistu ziemas dziesmas Zanes Dombrovskas aranžējumā, tās papildinās stāsti un dzeja. Koncerta pirmajā daļā tiks uzburta viegli nopietna, dzestras sarmas pilna gaisotne, otrajā daļā valdīs sirdssiltu svētku sajūta. Uzstāsies Agnese Budovska, Maija Doveika, Daiga Gaismiņa, Anna Klēvere, Elizabete Skrastiņa, Līga Zeļģe, Zane Dombrovska, Ainārs Ančevskis, Uldis Anže, Mārtiņš Brūveris, Raimonds Celms, Mārtiņš Egliens, Gundars Grasbergs, Mārcis Maņjakovs un Igors Šelegovskis.

Koncerts

Nacionālā teātra Lielajā zālē 8.–30.XII 

Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 12–40 

***

Jana Ļisova un Uldis Siliņš spēlēs Ances Muižnieces lugas Divas pasaules pirmizrādē Nacionālajā teātrī. Publicitātes foto 

Pirmizrāde. Nacionālajā teātrī notiks Ances Muižnieces lugas Divas pasaules pirmizrāde Jāņa Znotiņa režijā. Annas Brigaderes un Jāņa Jaunsudrabiņa darbus sāk aizmirst, tos lasa aizvien mazāk, tāpēc rakstniekiem rodas plāns iedzīvināt Anneli un Janci, lai grāmatu tēli liktu atminēties autorus. Izrādē šie personāži satiekas ar saviem radītājiem. Lomās: Lāsma Kugrēna, Jana Ļisova, Normunds Laizāns un Uldis Siliņš. 

Divas pasaules

Nacionālā teātra Jaunajā zālē 13., 16., 30.XII plkst. 18.30

Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 20

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Līdzināties, mierā!

Kur viņi paliek? Lauzu galvu katru reizi, kad dzirdu uztrauktas balsis, kas atkārto vēl un vēlreiz: trūkst cilvēku

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja