Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

KDi iesaka: Pavasarī nav jābūt vienai

Kultūras Diena un Izklaide iesaka nedēļas spilgtākos notikumus

Pavasarī nav jābūt vienai

Sestdien, 30. martā, Arēnā Rīga notiks Laimas Vaikules 65 gadu jubilejas koncerts. Estrādes prīmai netrūkst ne hitu, ne enerģijas, lai visu vakaru būtu uz skatuves viena pati ar pavadošo grupu. Taču Laimas cienītājiem ir jārēķinās ar to, ka biļešu cenā ir iekļauta arī Intara Busuļa, Jāņa Stībeļa, Laura Reinika, grupas Dagamba un Ukrainas deju kolektīva Freedom Ballet klātbūtne. Pieņemsim, ka šo mākslinieku dalība programmā ir nepieciešama, lai aizpildītu pauzes, kad vakara varone dosies mainīt tērpus. Par to, ka Laimas Vaikules labākās dziesmas ir absolūti pašpietiekamas un ir izturējušas laika pārbaudi, atgādina Mikrofona ierakstu tikko izdotā sērijas Leģendas izlase, kurā ir apkopotas dziedātājas populārākās dziesmas latviešu valodā. Vairākas no šīm kompozīcijām nekad nav bijušas izdotas ne vinila platēs, ne kompaktdiskos.

Laima Vaikule

Arēnā Rīga 30.III plkst. 19

Biļetes Biļešu servisa tīklā EUR 11,70– 69,20 

***

 

Vējiem līdzi 

Režisore Māra Ķimele Rīgas Krievu teātrī iestudējusi Ingas Ābeles lugu Jūras vējš. Krievu valodā tā tiek iestudēta pirmo reizi, darbu tulkojis Roalds Dobrovenskis. Izrāde tiek pieteikta kā "atmosfēras spiediena svārstības divās daļās". Scenogrāfiju veidojis Reinis Suhanovs, uzvedumā izmantota grupas Instrumenti mūzika. Lomās: Andris Bulis, Dana Bjorka, Jana Herbsta, Mārtiņš Vilsons, Anatolijs Fečins, Jeļena Sigova, Aleksandrs Maļikovs u. c.

Jūras vējš

Rīgas Krievu teātrī 30., 31.III, 10., 27.IV, 19.V plkst. 19

Biļetes Biļešu servisa tīklā EUR 15–25

***

Klasiķis 

Piektdien, 29. martā, Cēsīs notiks Ainara Mielava koncerts. Viņš uzstāsies ar jaunu pavadošo sastāvu, kurā muzicē Jānis Ruņģis (ģitāra, klavieres), Matīss Čudars (ģitāra, klarnete), Reinis Ozoliņš (bass, kontrabass, Moog) un Jānis Jaunalksnis (bungas).

Ainars Mielavs

Vidzemes koncertzālē Cēsis 29.III plkst. 19

Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 12–20

***

 

Bēthovena spēks

2020. gadā visā pasaulē tiks svinēta Ludviga van Bēthovena 250 gadu jubileja. Rīt, 29. martā, Latvijas Nacionālais simfoniskais orķestris (LNSO) lietuviešu maestro Modesta Pitrena vadībā spers pirmo soli lielās jubilejas virzienā. Skanēs Bēthovena Piektā simfonija un Trīskāršais koncerts, kurā mirdzēs trio Palladio (vijolniece Eva Bindere, čelliste Kristīne Blaumane un pianists Reinis Zariņš).

LNSO

Lielajā ģildē 29.III plkst. 19

Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 15–40

***

 

Vīrieša vientulība

Režisors Dž. Dž. Džilindžers Dailes teātrī iestudējis krievu dramaturga Vasilija Sigareva lugu Kareņins, kas veidota pēc Ļeva Tolstoja romāna Anna Kareņina motīviem. Vasilijs Sigarevs rekonstruē Annas Kareņinas mīlas trīsstūra notikumus no titulvarones vīra Alekseja Kareņina skatpunkta. Tie ir Kareņina dēmoni, kas ir notikumu centrā. Tās ir ciešanas, kas parasti paliek neievērotas. Vīrieša drāma, viņa vientulība un sāpes, nevajadzības un nevarības sajūta, sarūgtinājums un nemiers. Alekseju Kareņinu atveidos Ģirts Ķesteris, Annu Kareņinu – Lelde Dreimane. Citās lomās – Gints Andžāns, Ieva Florence, Dārta Daneviča, Anete Krasovska, Mārtiņš Upenieks, Juris Bartkevičs un Santa Didžus.

Kareņins

Dailes teātra Lielajā zālē 29.III plkst. 19, 30., 31.III plkst. 18.

Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 5–22

***

 

Tu esi skaists!

Dailes teātrī tapis vācu dramaturga Mariusa fon Maienburga komiskās drāmas Neglītenis iestudējums Gundara Silakaktiņa režijā. Šī ir groteska metafora par mūsdienu sabiedrību, kura ir apsēsta ar iedomātiem skaistuma standartiem. Cilvēki, tiecoties pēc skaistuma un popularitātes, zaudē savu patieso seju un humānās kvalitātes. Lomās: Aldis Siliņš, Ērika Eglija, Lauris Subatnieks un Niklāvs Kurpnieks.

Neglītenis

Dailes teātra Kamerzālē 31.III , 6.IV plkst. 18, 11., 23.IV plkst. 19

Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 18

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja