Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

KDi iesaka: Sapnis pavasara naktī

Kultūras Diena un Izklaide iesaka nedēļas spilgtākos notikumus

Sapnis pavasara naktī

Latvijas Nacionālā simfoniskā orķestra (LNSO) un diriģenta Aināra Rubiķa koncertā piektdien, 15. martā, Lielajā ģildē skanēs Viljama Šekspīra pasaka Sapnis vasaras naktī Fēliksa Mendelszona-Bartoldi muzikālajā interpretācijā. Šī svīta komponēta Šekspīra lugas izrādīšanai Potsdamas galma teātrī 1843. gada rudenī. Dailes teātra aktrise Rēzija Kalniņa iejutīsies stāstnieces lomā un iemiesosies dažādos lugas tēlos. Savukārt dziedātājas Jolanta Strikaite un Laura Grecka kopā ar Valsts akadēmiskā kora Latvija dāmām pārtaps par valdzinošām laumām. Koncertā dzirdēsiet arī Artura Onegēra Trešo jeb Liturģisko simfoniju. Šis ekspresīvais darbs, kurš manifestē cilvēcību, sacerēts uzreiz pēc Otrā pasaules kara 1946. gadā.

LNSO

Lielajā ģildē 15.III plkst. 19.

Biļetes Biļešu paradīzē EUR 10–35 

***

 

Popmūziķe ar čellu

Sestdien, 16. martā, koncertzālē Cēsis uzstāsies amerikāņu popmūziķe un čelliste Kelsija Lu. Viņa ir guvusi atpazīstamību, sadarbojoties ar Lēdiju Gāgu, Solanžu un Devu Hainsu jeb Blood Orange. Tikko ir noslēgusies Kelsijas Lu un zviedru zvaigznes Nenas Čerijas koncertturneja. Kelsijas balss tiek raksturota kā maiga, kaislīga un noslēpumaina. Savā mūzikā čella klasisko skanējumu viņa papildina ar R&B un gospeļu ritmiem. Koncertu iesildīs pašmāju grupa Ezeri.

Kelsija Lu

Koncertzālē Cēsis 16.III plkst. 19

Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 18

***

 

Klusāk

Latvijas Radio kora un diriģenta Sigvarda Kļavas Ciešanu laikam veltītajā programmā Dievišķais klusums ir iekļauti divi jaundarbi: Ērika Ešenvalda Es rakstu un Alfrēda Momotenko Klusēšanas noslēpums. Vēl skanēs Artura Maskata, Džeimsa Makmilana, Tigrana Mansurjana un Jura Karlsona opusi.

Latvijas Radio koris

Rīgas Sv. Jāņa baznīcā 15.III plkst. 19.

Biļetes Biļešu paradīzē EUR 12

***

 

Etīdes klavierēm

Piektdien, 15. martā, Liepājas Starptautiskajā zvaigžņu festivālā notiks pianista Vestarda Šimkus solokoncerts. Viņš atskaņos deviņas Johana Sebastiāna Baha korāļprelūdijas un savu kompozīciju Sapņu ainas. Deviņas etīdes klavierēm. "Šo programmu pēdējos gados esmu spēlējis Parīzē, Berlīnē, Minhenē, Lucernā un citur Eiropā. Mūzika ir pianistiski vērienīga un tēlaini mistiska," stāsta Vestards Šimkus.

Vestards Šimkus

Liepājas koncertzāles Lielais dzintars kamerzālē 15.III plkst. 20

Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 15

***

 

Pūtēji un samuraji

Orķestra Rīga ikgadējo pavasara festivālu Windstream trešdien, 20. martā, Lielajā ģildē atklās koncerts, kuru diriģēs kolektīva bijušais mākslinieciskais vadītājs, viens no festivāla idejas autoriem Andris Poga. Koncertā piedalīsies Oskars Petrausks (saksofons) un Guntars Freibergs (sitaminstrumenti). Festivāla uzmanības centrā ir pūšaminstrumenti un pūtēju orķestris visdažādākajos mūzikas žanros, stilos un izpausmēs. Atklāšanas koncertā skanēs mūzika, kas rakstīta speciāli pūšaminstrumentiem: Kristofera Staničara opuss Windstream, Naidžela Klārka Samurajs, Džona Makī Koncerts soprāna saksofonam un pūtēju ansamblim un Dženiferes Higdones Perkusiju koncerts.

Orķestris Rīga

Lielajā ģildē 20.III plkst. 19

Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 6–18

***

 

Elgara oratorija

Sestdien, 16. martā, ar monumentālo, reti atskaņoto angļu klasiķa Edvarda Elgara oratoriju Gerontija sapnis noslēgsies Liepājas Starptautiskais zvaigžņu festivāls. Līdzās Liepājas simfoniskajam orķestrim muzicēs Valsts Akadēmiskais koris Latvija. Pie pults stāsies igauņu maestro Risto Josts. Solisti – pašmāju basbaritons Rihards Mačanovskis, igauņu mecosoprāns Tūri Dede un skotu tenors Marks Vilde.

Koncerts

Liepājas koncertzālē Lielais dzintars 16.III plkst. 18.

Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 7–18

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Līdzināties, mierā!

Kur viņi paliek? Lauzu galvu katru reizi, kad dzirdu uztrauktas balsis, kas atkārto vēl un vēlreiz: trūkst cilvēku

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja