Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +3 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

KDi iesaka: Svinīgā mūzika sezonas sākumā

Kultūras Diena un Izklaide iesaka nedēļas spilgtākos notikumus

Svinīgā mūzika sezonas sākumā 

Ceturtdien, 3. oktobrī, Latvijas Nacionālās bibliotēkas (LNB) Ziedoņa zālē ar koncertu un albuma Pašu auklētie prezentāciju orķestris Rīga atklās savu jauno sezonu. Pie pults stāsies orķestra mākslinieciskais vadītājs un galvenais diriģents Valdis Butāns. Koncerta pirmā daļa būs veltīta diriģenta, komponista un pedagoga Mendeļa Baša simtgadei. No 1975. līdz 1993. gadam viņš bija orķestra Rīga (tolaik – profesionālā pūtēju orķestra Rīga) diriģents un radīja klasiskās mūzikas aranžijas pūtēju orķestrim. Dažas no tām skanēs koncertā. Mecosoprāns Ilona Bagele izpildīs fragmentus no Žorža Bizē Karmenas un Rodiona Ščedrina operas Ne tikai mīla. Soprāns Sonora Vaice dziedās ārijas no Džuzepes Verdi Traviatas un Džakomo Pučīni Madama Butterfly. Skanēs Mendeļa Baša oriģināldarbs Svinīgā mūzika. Otrajā daļā orķestris prezentēs albumu Pašu auklētie, kurā iekļauti Ilonas Breģes, Viļņa Šmīdberga, Jēkaba Jančevska un Andra Sējāna opusi.

Orķestris Rīga

LNB Ziedoņa zālē 3.X plkst. 19

Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 8–15 

***

 

Laimes nojausmas

Sestdien, 5. oktobrī, Mazajā ģildē tenors Juris Vizbulis un pianists Rūdolfs Vanks atskaņos Franča Šūberta dziesmu ciklu Skaistā dzirnavniece. Tas ir stāsts par romantiskā varoņa ilgām pēc laimes. Viņš dodas ceļojumā, kurā atrod savu mīlestību – skaisto dzirnavnieci. Jauneklis piedzīvo laimes nojausmas, dziļu mīlu un kaisli. Tam seko vilšanās, izmisums un greizsirdība, kad varonis sastopas ar sāncensi, zaudē mīļoto un sāpēs meklē mierinājumu strauta dzelmē.

Juris Vizbulis

Mazajā ģildē 5.X plkst. 19

Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 12–18

***

 

Skan!

Hermaņa Brauna fonds Vecrīgā atvēris koncertzāli Artissimo (Vaļņu iela 9, bijušais Mākslas darbinieku nams). Ceturtdien, 3. oktobrī,  šeit dziedās džeza vokāliste Kristīne Prauliņa. Piektdien, 4. oktobrī, uzstāsies vijolniece Elīna Bukša. Sestdien, 5. oktobrī, muzicēs pianists Vestards Šimkus.

Koncerti

Zālē Artissimo 3.–5.X plkst. 19

Biļetes Biļešu servisa tīklā EUR 25

***

 

Pučīni un Šimanovskis

Piektdien, 4. oktobrī, Lielajā ģildē notiks Latvijas Nacionālā simfoniskā orķestra (LNSO) koncerts, ko diriģēs poļu maestro Tadeušs Voicehovskis. Pirmajā daļā skanēs Džakomo Pučīni Messa di Gloria (solisti – tenors Mihails Čuļpajevs un baritons Rihards Millers). Otrajā daļā – poļu dižgara Karola Šimanovska Ceturtā simfonija, kuru mēdz raksturot arī kā klavierkoncertu (soliste – pianiste Elīna Bērtiņa).

LNSO

Lielajā ģildē 4.X plkst. 19

Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 21–40

***

 

Simtgades kantāte

Par godu Kanādas latviešu komponista Tālivalža Ķeniņa simtgadei Valsts akadēmiskais koris Latvija un tā galvenais diriģents Māris Sirmais piedāvās komponista mūzikas programmu. Skanēs Korāļu kantāte par J. S. Baha tēmām jauktajam korim, soprānam, mežragam, trompetei un ērģelēm, kantāte Kurzemes kareivim mecosoprānam, baritonam, jauktajam korim un ērģelēm, kā arī dziesmas jauktajam korim a cappella.

Koris Latvija

Sv. Jāņa baznīcā 5.X plkst. 19

Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 10

***

 

Latvju simfonija

Piektdien, 4. oktobrī, Liepājas koncertzālē Lielais dzintars Liepājas simfoniskais orķestris un pianists Vestards Šimkus diriģenta Atvara Lakstīgalas vadībā atskaņos Sergeja Rahmaņinova Trešo klavierkoncertu. Programmas intriga – Kārļa Lāča Latvju simfonijas pirmatskaņojums. Opusā ievītas tautasdziesmu tēmas un etniskie motīvi. Valsts tapšana un tās simtgade simfonijā savijas ar pašreizējo laika plūdumu.

Koncerts

Liepājas koncertzālē Lielais dzintars 4.X plkst. 19

Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 7–18

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Lielās cerības

Ik gadu mēs gaidām brīnumu – kādas Latvijā tapušas filmas iekļaušanu oficiālajā Kannu kinofestivāla skatē. Jo kaut kad taču tam ir jānotiek, par spīti visam!

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja