Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +17 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

KDi iesaka: Viesmīlība ir viss, ko es meklēju

Kultūras Diena un Izklaide iesaka nedēļas spilgtākos notikumus

Solo. Sestdien, 16. martā, ar solokoncertu Rīgā uzstāsies lieliskais franču komponists Jans Tīrsens. Lielākajai daļai klausītāju viņš ir pazīstams kā filmas Amēlija (2001) mūzikas autors. Šī turneja ir ļoti īpaša. Jans Tīrsens vienatnē ceļo pa Eiropu savā busiņā, mūziķa vienīgais pavadonis ir suns. Viņam līdzi nedodas tehniskais personāls, viņš nenakšņo viesnīcās un katru dienu ietur maltīti kāda drauga, koncertzāles īpašnieka, koncerta rīkotāja vai fana mājās. Jans Tīrsens uzstājas nelielās zālēs, bāros, kopienas centros un baznīcās. Viņš vēlas sajust klausītāju siltumu. "Šīs uzstāšanās ir personiskas tikšanās, kurās es neesmu tikai izpildītājs, bet gan draugs, kas viesojas jūsu pilsētā. Viesmīlība, ar kādu jūs sagaidītu sen neredzētu ceļabiedru, ir viss, ko es meklēju," saka mūziķis.

Jans Tīrsens
Klubā Palladium 16.III plkst. 20
Biļetes Biļešu servisa tīklā EUR 49

***
Obojiste Selīna Muanē (attēlā) spēlēs solo Mocarta Obojas koncertā. Publicitātes foto

Festivāls. Piektdien, 15. martā, Liepājas Starptautiskajā zvaigžņu festivālā uzstāsies Trio Elpo (Jānis Rubiks, Edgars Cīrulis un Rūdolfs Dankfelds) un amerikāņu džeza saksofonists un klarnetists Džons Ruoko. Sestdien, 16. martā, Liepājas simfoniskais orķestris somu maestro Juhas Kangasa vadībā atskaņos Volfganga Amadeja Mocarta un Pētera Vaska opusus. Franču obojiste Selīna Muanē spēlēs solo Mocarta Obojas koncertā. 

Koncerti
Liepājas koncertzālē Lielais dzintars 15.III plkst. 19, 16.III plkst. 18
Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 10–30

***

Festivāls. No 18. līdz 22. martam Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijā (JVLMA) jau desmito reizi notiks Mūsdienu mūzikas festivāls deciBels. Tā koncertos skanēs mūzika, kuru nekur citur nedzirdēsiet (programma – www.jvlma.lv).  

deciBels
JVLMA 18.–22.III
Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 3–7

***

Bass Ains Angers (attēlā) un pianists Mihkels Polls izpildīs Šuberta dziesmu ciklu Ziemas ceļš. Foto – Kaupo Kikass

Kamermūzika. Svētdien, 17. martā, Cēsīs skanēs Franča Šūberta mūzika. Igauņu mākslinieki – bass Ains Angers un pianists Mihkels Polls – interpretēs dziesmu ciklu Ziemas ceļš. Savukārt pianists Andrejs Osokins un stīgu kvartets Kremerata Lettonica (vijolniece Madara Pētersone, altiste Jevgeņija Frolova, kontrabasists Jurijs Gavriļuks un čelliste Magdalēna Ceple) spēlēs klavieru kvintetu Forele

Koncerts
Koncertzālē Cēsis 17.III plkst. 18
Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 18–30

***

Koncerts. Piektdien, 15. martā, Rīgas Domā Valsts akadēmiskais koris Latvija un diriģents Māris Sirmais sveiks komponistu Rihardu Dubru 60 gadu jubilejā. Koncertā atspoguļosies skaņraža bagātīgais ieguldījums un meistarība sakrālās mūzikas žanrā – skanēs pēdējās divās desmitgadēs tapuši opusi, kuru vidū būs arī pirmatskaņojumi. Koris Latvija jau vairāk nekā divdesmit gadu ir pastāvīgs Riharda Dubras darbu pasūtinātājs un pirmatskaņotājs. Koncertā piedalīsies ērģelniece Kristīne Adamaite, čellists Ēriks Kiršfelds, mežradznieki Artūrs Šults un Kalvis Etkins, kā arī sitaminstrumentālisti Elīna Endzele un Normunds Everts. 

Rihards Dubra 
Rīgas Domā 15.III plkst. 19 
Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 10–20

***

Filma Lauku ļaudis ir veidota gleznotās animācijas tehnikā. Publicitātes foto

Kino. Uz Latvijas kinoekrāniem tiks demonstrēta Polijas animācijas filma Lauku ļaudis, kuras pamatā ir 1924. gada Nobela prēmijas laureāta Vladislava Reimonta romāns Zemnieki. Tajā ir aprakstīta Lipces ciemata ļaužu dzīve. Filma ir veidota gleznotās animācijas tehnikā: vispirms tika filmēti aktieri, pēc tam vairāk nekā simt mākslinieku Polijā, Lietuvā, Ukrainā un Serbijā radīja eļļas gleznas, kas kļuva par filmas kadriem.

Lauku ļaudis
Chłopi/The Peasants
Režisori D. K. Velčmena un Hjū Velčmens
Kinoteātros no 15.III

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja