Laika ziņas
Šodien
Sniega pārslas
Rīgā 0 °C
Sniega pārslas
Otrdiena, 23. aprīlis
Jurģis, Juris, Georgs

Latvijas Kara muzeja direktora amatam izraudzīta Kristīne Skrīvere

Aizsardzības ministrija Latvijas Kara muzeja direktores amatam atklātā konkursā izraudzījusies līdzšinējo Cēsu Vēstures un mākslas muzeja vadītāju, Latvijas Muzeju biedrības valdes locekli Kristīni Skrīveri, informēja Aizsardzības ministrijas Preses nodaļa.

Skrīveres izvirzītās prioritātes Latvijas Kara muzeja vadībā ir izglītojošais darbs, sadarbība ar Nacionālajiem bruņotajiem spēkiem, kā arī jaunu, inovatīvu risinājumu rašana muzeja komunikācijā ar sabiedrību.

Skrīvere ir strādājusi muzeju nozarē 11 gadus un trešo sasaukumu ievēlēta Latvijas Muzeju biedrības valdē. Darba gaitas sākusi Liepājas muzejā kā galvenā speciāliste, jūrniecības krājuma glabātāja un vairāk nekā sešus gadus bijusi Cēsu Vēstures un mākslas muzeja vadītāja.

Cēsu Vēstures un mākslas muzejs Skrīveres vadībā ieguvis reģionālā muzeja statusu, un tajā izveidota pirmā tiešsaistes muzejpedagoģiskā programma Ko Tu zini par Latviju, kas iekļauta kultūrizglītības programmā Latvijas Skolas soma. Sadarbojoties ar Cēsu novada muzejiem, īstenots arī cilvēku emocionālās veselības uzlabošanas pilotprojekts Nosūtījums uz muzeju un citi projekti.

Cēsu Vēstures un mākslas muzeja darbību atzinīgi novērtējuši kā jomas profesionāļi Latvijā, tā ārzemēs, norāda Aizsardzības ministrija.

Skrīvere ieguvusi humanitāro zinātņu bakalaura grādu vēsturē Latvijas Universitātes Vēstures un filozofijas fakultātē. Studējot Latvijas Kultūras akadēmijā maģistra studiju programmā Kultūras mantojuma pārvaldība un komunikācija, ieguvusi Humanitāro zinātņu maģistra grādu radošajās industrijās.

Profesionālo kvalifikāciju Skrīvere regulāri papildinājusi dažādos ar kultūras mantojumu, muzeju nozari un komunikāciju saistītos profesionālās pilnveides kursos, tostarp, Latvijas Kultūras vēstnieki 2018 un Baltijas Muzeoloģijas skolas organizētajās muzeju darbinieku tālākizglītības mācību programmās.

Atklātais konkurss uz Latvijas Kara muzeja direktora amatu norisinājās trijās kārtās.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja