Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +14 °C
Daļēji saulains
Otrdiena, 30. aprīlis
Liāna, Lilija

M. Vanagas muzejs aicina uz konferenci Kāpēc jāzina par padomju deportācijām?

Lai kopīgi diskutētu par vēstures aktualizēšanas modeļiem mūsdienās, 24. martā no plkst. 10 līdz 16 rakstnieces un kultūrvēsturnieces M. Vanagas muzejs aicina uz konferenci Kāpēc jāzina par padomju deportācijām?. Tā notiks Amatas novada Kultūras centrā Ģikšos.

Kāpēc jāzina vēsture, ko mācīties no represijās cietušo pieredzes, vai un kā iedzīvināt interesi par vēstures neērtajiem jautājumiem šodien – ir tikai dažas no būtiskajām tēmām, kuras mudinās apspriest konferences organizatori un dalībnieki.

Konferenci ar priekšlasījumiem Pagātne šodienā: vai saprotam cilvēka vērtību? un Atmiņas loma ļaunuma mazināšanā un ētiskās vērtības atklās LU profesores – vēsturniece Vita Zelče un filozofe Maija Kūle. Ar VPP Nacionālā identitāte pētījumu Padomju deportāciju pieminēšana Latvijā: atmiņu politika un publiskā telpa iepazīstinās LU SZF doktorante Laura Uzule, par M.Vanagas muzeja topošo virtuālo ekspozīciju skolēniem un jauniešiem stāstīs projekta autore un koordinatore Elīna Kalniņa, bet vēsturniece Danute Dūra analizēs padomju deportāciju tematikas atspoguļojumu mācību materiālos skolās.

Turpinājumā projekta Nacionālo partizānu bunkurs veidotāji Agris Šults un Alise Šulte izskatīs jautājumu par Nacionālo pretošanās kustību kā vienu no deportāciju cēloņiem, un Cēsu Valsts ģimnāzijas 10. klases skolnieks Jānis Vilciņš prezentēs pētījumu par savu vectēvu, kas ticis izsūtīts uz Vorkutu.

Pirms diskusijām konferences noslēgumā Jaunā Rīgas teātra aktieris un izrāžu līdzautors Vilis Daudziņš runās par iztēles un empātijas nozīmi vēsturisko procesu izpratnē un teātri kā vienu no vēstures skaidrošanas instrumentiem.

Reģistrācija Amatas novada mājaslapā vai zvanot pa tālruni 64127909

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja