Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +20 °C
Daļēji saulains
Trešdiena, 15. maijs
Sofija, Taiga, Airita, Arita

Nabaga Madonnas ķibeles

Lai kā popa karaliene Madonna (oi, nez vai tā drīkst teikt, ņemot vērā, ka oficiālais popmūzikas karalis Maikls Džeksons viņai šo titulu nav piešķīris?) necenstos "pielabināties" Austrumeiropas slāviskajai auditorijas daļai, piemēram, izplatot i-netā pašpersonīgu uzrunu krievu valodā un apgalvojot, ka viņas koncerts būšot "ahujenna!" (rupjš krievu vārds, kas slengā var nozīmēt arī superīgs), dziedātājai aizvien biežāk nākas sadurties ar dažādām šķietami birokrātiskām, bet patiesībā ideoloģisku motīvu barotām ķibelēm.

Pēterburgā Madonnas koncerta rīkotājiem nācās līgumā zvērēt, ka koncerta skaļums nepārsniegs noteiktu līmeni, jo... tas notiekot ciešā Krievijas nacionālās kultūras bagātības un valsts aizsargāta arhitektūras pieminekļa – Ziemas pils – tuvumā (Pils laukumā). Prasību ievērot "pieklājīgu trokšņu līmeni" bija parakstījis pats Ermitāžas muzeja direktors Mihails Piotrovskis, kaut gan Pēterburgas masu medijos cirkulēja pavisam cits iemesls pilsētas līderu protestiem pret koncertu – šajā dienā, 2. augustā, tiek svinēti Krievijas armijas desantnieku svētki un ir bažas, vai nacionālpatriotiskie, turklāt – tradicionāli iereibušie "ģesantņiki" ar pavadošo pūli nedosies uz Pils laukumu bīdīt savas tiesības. Potenciālo skandālu tagad novērsīšot trīskāršotā milicijas apsardze, kas rūpēsies, lai Madonna un publika Pils laukumā justos droši (biļetes uz koncertu gan joprojām ir nopērkamas).

Nākamo nepatīkamo pārsteigumu aktīvajai kabalistei Madonnai sagādājis bijušais Polijas prezidents, antikomunistiskās arodbiedrību kustības Solidaritāte līderis Lehs Valensa, kurš aizvakar paziņojis, ka Madonnas lēmums uzstāties Varšavā ar koncertu tieši 15. augustā ir "sātaniska provokācija" un "katru sevi cienošu katoli aizvainojoša dziedātājas rīcība".

Proti – 15. augusts ir visu katoļu galvenie svētki - Svētās Jaunavas Marijas debesbraukšanas diena. Valensa, kurš vienmēr uz krūtīm nēsā kulonu ar Jaunavas Marijas attēlu, ir dziļi sašutis par Madonnas nodomu koncertēt tieši šajā dienā un uzskata, ka tā ir apzināta provokācija: "Man nav nekādu iebildumu pret šo pazīstamo dziedātāju, kuru – droši vien lētas popularitātes gūšanai - vienmēr raksturojuši dažādi bezkaunīgi izlēcieni, taču viņai pašai, viņas reputācijai un drošībai būtu labāk, ka Varšavas uzstāšanos pārceltu uz citu dienu".

Atgādināšu, ka bez 4.augusta Tallinas Sticky & Sweet tūres izpārdotā koncerta šajā mēnesī viņai paredzēti koncerti vēl citās ekssociālisma valstu lielpilsētās - Prāgā, Varšavā, Ļubļanā, Belgradā, Bukarestē un Sofijā – attiecīgi 13., 20., 22., 24., 26., un 29. VIII. Arī uz visiem koncertiem šajās pilsētās biļetes nopērkamas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja