Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +4 °C
Skaidrs
Otrdiena, 7. maijs
Henrijs, Jete, Henriete, Enriko

Paraksta līgumu par Kora olimpiādes rīkošanu Rīgā

Trešdien Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs (Saskaņas Centrs), Pasaules koru olimpiādes prezidents Ginters Tīčs , kultūras ministre Žaneta Jaunzeme - Grende, ekonomikas ministrs Daniels Pavļuts un nodibinājuma Rīga 2014 valdes locekle Diāna Čivle parakstīja sadarbības līgumu par Pasaules koru olimpiādes rīkošanu Rīgā 2014. gada jūlijā, portālu Diena.lv informēja nodibinājuma Rīga 2014 pārstāve Anna Muhka.

Nominējot Rīgu par Pasaules koru olimpiādes norises vietu 2014. gadā, pilsētu kandidatūru vērtētājs - Vācijas kompānija INTERKULTUR Management, kas jau 20 gadus organizē starptautiskus koru konkursus un festivālus, ir novērtējusi Rīgas nozīmīgo vietu pasaules koru dziedāšanas tradīcijas attīstībā un tai izrādīto starptautisko atzinību.

Kopš 2000. gada Pasaules koru olimpiādēs, kas notiek katru otro gadu un katru reizi citā kontinentā, ir piedalījušies vairāk nekā 5 800 kori un 260 000 dziedātāji no 100 valstīm. Pasaules koru olimpiādes ideja un mērķis ir caur dziesmu veicināt izpratni un mieru starp tautām un vienot cilvēkus no visas pasaules draudzīgā sacensībā. Šajos mūzikas svētkos piedalās gan profesionālie, gan amatieru kori no visas pasaules.

2006. gadā Ķīnā Pasaules koru olimpiādē pirmo vietu ieguva koris Kamēr, saņemot 96 no iespējamiem 100 punktiem. Šis rezultāts aizvien nav pārspēts.

Pasaules koru olimpiādes rīkošana 2014. gadā Rīgā ir uzticēta nodibinājumam Rīga 2014, kas atbild arī par Eiropas kultūras galvaspilsētas projektu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja