Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Pasniegs Normunda Naumaņa gada balvu mākslas kritikā

2017. gada 16. janvārī plkst. 20 Jaunajā Rīgas teātrī sarīkojumā NN nakts otro reizi tiks pasniegta kritiķa Normunda Naumaņa (1962 – 2014) vārdā nosauktā Gada balva mākslu kritikā un pirmo reizi Jaunā kritiķa/es veicināšanas balva, pavēstīja pasākuma pārstāvis Krišs Elerts.

NN nakts būs notikums, kurā sastapsies māksla un kritika - divas pasaules, bet NN naktī zudīs robeža starp tām.

Normunda Naumaņa vārdā nosaukto Gada balvu kritikā ir nodibinājusi Normunda Naumaņa biedrība. Galvenās balvas apjoms ir 1500 EUR.

NN nakts radošajā komandā šogad Viesturs Meikšāns un Monika Pormale.

NN nakts režisors Viesturs Meikšāns par šī gada pasākuma programmu stāsta: “Latvijas mākslai ir vajadzīga gudra un spēcīga kritika. Tāpat kā Latvijas valstij ir vajadzīgi gudri un spēcīgi cilvēki. NN nakts programmā mēs ne vien runāsim par mākslas kritiku, bet arī meklēsim atbildi uz neatbildamo jautājumu - kas ir māksla? Baiba Broka, Vilis Daudziņš, Egons Dombrovskis, Rēzija Kalniņa, Ivo Martinsons, Ivars Puga un citi mākslinieki atgādinās mākslinieku manifestus, kas sevī ietver asprātību, gudrību un pasauli satricinošas prasības. Būs Platona Buravicka elektro-akustikās improvizācijas, saruna ar režisoru Viesturu Kairišu par mākslu, mākslas un kritikas attiecībām un kritisko domāšanu. Un Kaspars Vanags pastāstīs vai tomāti ir mākslas kritikas svarīgākais rekvizīts."

Gan Gada balvai, gan Jaunā kritiķa/es balvai var pieteikt autorus, kas aizvadītā gada laikā darbojušies teātra, kino, literatūras, mūzikas, vizuālās mākslas, arhitektūras un dejas mākslas kritikas jomā. Balvām var pieteikt recenzijas, kas publiskotas laikā no 2015. gada 1. decembra līdz 2016. gada 1. decembrim. Kandidātus var pieteikt jebkurš interesents, arī pats autors. Jaunā kritiķa/es balvai var pieteikt kandidātus, kuri līdz 2016. gada 1. decembrim nav sasnieguši 28 gadu vecumu. Pieteikumi jāiesūta līdz 10. decembrim.

Balvas ieguvēju izraudzīsies žūrija: interneta žurnāla Satori.lv galvenais redaktors Ilmārs Šlāpins, Nacionālā kino centra direktore Dita Rietuma, izdevniecības Neputns galvenā redaktore Laima Slava, tulkotāja un publiciste Ieva Lešinska-Geibere, Valsts kamerorķestra Sinfonietta Rīga mākslinieciskā producente, muzikoloģe Baiba Kurpniece, vizuālo mākslu kritiķis un pagājušā gada Galvenās balvas mākslas kritikā ieguvējs Vilnis Vējš, publicists Valdis Ābols un Normunda Naumaņa biedrības valdes priekšsēdētāja Sarmīte Ēlerte.

Biļetes uz NN nakti pieejamas Jaunā Rīgas teātra kasē un internetā: www.biletes.jrt.lv, to cena: 5 - 10 EUR. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja