Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +4 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Prāgā tiks atklāta izstāde par Rīgas jūgendstilu

Rīgas pašvaldības kultūras iestāžu apvienības muzejs Rīgas Jūgendstila centrs sadarbībā ar Latvijas Republikas vēstniecību Čehijā 30. novembrī Prāgas Rātsnamā atklās izstādi Rīgas jūgendstils. Arhitektūra un māksla

Ekspozīcija iepazīstinās ar Rīgas jūgendstila arhitektūru, glezniecību, dekoratīvi lietišķo mākslu, grāmatu grafiku un muzeju. Izstāde veicinās Rīgas atpazīstamību, kā arī sadarbību starp Latviju un Čehiju. Tā popularizēs Rīgu un sekmēs starpvalstu tūrisma attīstību. Izstāde Prāgā būs skatāma līdz 30. decembrim.

Izstādi atklās Prāgas mērs Zdeņeks Hržibs, Rīgas domes vicemērs Edvards Smiltēns un Latvijas vēstniece Čehijā Gunta Pastore. Muzeja Rīgas Jūgendstila centrs direktore Dr. arch. Agrita Tipāne iepazīstinās ar Rīgas jūgendstila kultūrvēsturisko mantojumu. 

Izstāde Prāgas iedzīvotājiem un viesiem dos iespēju neklātienē iepazīt Rīgu, kas zināma ne tikai kā Latvijas galvaspilsēta, moderns rūpniecības, kultūras, sporta un biznesa centrs un osta Baltijas jūrā, bet ievērojama arī kā arhitektūras pērle un jūgendstila metropole.  

Ekspozīcija Rīgas jūgendstils. Arhitektūra un māksla guvusi plašu starptautisku atzinību un jau bijusi eksponēta gan vairākās Eiropas valstīs (Austrija, Slovākija, Luksemburga, Francija, Lietuva), gan Ķīnas Tautas Republikā un Izraēlā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Hanzas peronā top dejas izrāde Pāru terapija

Hanzas peronā 5. un 6. aprīlī pirmizrādi piedzīvos dejas izrāde Pāru terapija, kuru veido horeogrāfe Liene Grava, dramaturgs Artūrs Dīcis, mākslinieks Reinis Suhanovs, mūzikas autors Reinis Sējān...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja