Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +19 °C
Daļēji saulains
Sestdiena, 1. jūnijs
Mairita, Bernedīne, Biruta

Sākas kampaņa Atklāj Latviju no jauna

Tūrisma attīstības valsts aģentūra (TAVA) uzsāk vietējā tūrisma veicināšanas kampaņu Atklāj Latviju no jauna un aicina iedzīvotājus par godu valsts svētku mēnesim aktīvi apceļot Latviju, kopīgiem spēkiem sakrājot un uzdāvinot Latvijai miljons apceļotos kilometrus. Katrs iedzīvotājs kilometrus var pievienot speciālā aplikācijā draugiem.

lv - www.draugiem.lv/atklajlatviju,  informē kampaņas rīkotāji.   Kā liecina TAVA informācija, šobrīd iedzīvotāji vairāk izvēlas apceļot Latviju aktīvajā vasaras tūrisma sezonā. Atklāj Latviju no jauna mērķis ir mainīt iedzīvotāju priekšstatus par ceļošanas paradumiem un parādīt ceļošanas iespējas gada garumā - arī vēlā rudenī, ziemā un agrā pavasarī. Armands Slokenbergs, TAVA direktors: "Ar kampaņu aicināsim iedzīvotājus atklāt Latviju no jauna un apjaust, cik patiesībā daudz vietas tepat Latvijā ir neapskatītas un neapceļotas. Turklāt ar video reklāmām mudināsim paskatīties uz Latviju no cita skatupunkta: ar ārvalstnieku acīm, kas atklājuši Latviju, to iemīļojuši un palikuši uz pastāvīgu dzīvi, vai arī iedzīvotāju acīm, kas dzīvojuši ilgu laiku ārpus Latvijas, atgriezušies atpakaļ un uz Latviju raugās ar pavisam citu apbrīnu. Šo cilvēku stāsti sniegs mums iedvesmu un vēlmi arī pašiem atklāt Latviju no jauna, jo kurš gan cits, ja ne paši spējam to novērtēt."Lai mudinātu iedzīvotājus vairāk apceļot Latviju, kā sākuma starts kampaņai ir izstrādāts īpašs apceļoto kilometru skaitīklis, kas sociālajā vietnē Draugiem.lv aicinās iedzīvotājus aktīvi apceļot Latviju un kopīgiem spēkiem mēneša laikā sakrāt Latvijai miljons kilometrus. Jānis Palkavnieks, sociālā tīkla draugiem.lv pārstāvis: "Sakrātie miljons kilometri būtu simboliska iedzīvotāju dāvana Latvijai tās dzimšanas dienā novembrī. Tāpēc mūsu visu uzdevums brīvdienās kopā ar ģimeni jauki pavadīt laiku un doties iepazīt jaunas vietas Latvijā. Nav svarīgi, cik tās ir zināmas vai populāras. Tā arī var būt ceļošana pa laukiem, pastaiga pilsētā vai gar jūras krastu, garšīgu pusdienu baudīšana kādā jaunatklātā restorāniņā, kādas izstādes apskate. Galvenais, ka mēs mainām savus priekšstatus par ceļošanu, esam aktīvi un izbaudām Latvijas dabas un tūrisma sniegtās priekšrocības, neatkarīgi no gadalaika."Iesaistīties kilometru krāšanā ir vienkārši: www.draugiem.lv/atklajlatviju/miljons  jāpievieno nobrauktie kilometri, norādot veikto maršrutu un pievienojot fotogrāfiju.Kampaņas Atklāj Latviju no jauna divdesmit videostāstos labās gribas vēstneši dalīsies sajūtās par viņuprāt skaistākajām vietām dažādos Latvijas reģionos – Rīgā, Vidzemē, Zemgalē, Latgalē un Kurzemē. Katrs video stāsts ir par savu reģionu. Tie tiks rādīti četros posmos, saskaņā ar gadalaikiem. Pirmie pieci stāsti būs par ziemas apceļošanu, aicinot cilvēkus iepazīt reģionus šajā sezonā. Kampaņa ilgs līdz 2013. gada rudenim, un tās idejas autors un īstenotājs ir reklāmas aģentūra The Matter. Atklāj Latviju no jauna informatīvie atbalstītāji ir Latvijas Televīzija, JCDecaux un Draugiem.lv.Vairāk uzzināt par kampaņu Atklāj Latviju no jauna un sekot līdzi tās aktualitātēm varēs kampaņas mājas lapā www.atklajlatviju.lv un www.draugiem.lv/atklajlatviju. Ikviens, rakstot draugiem.lv, varēs uzrunāt arī vēstnešus un iegūt viņu ieteikumus par apskatāmajām vietām viņu pusē.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Latvijas dievnami plaši atver durvis Baznīcu naktī

Sestdien, 1. jūnijā, jau 11. reizi visā Latvijā norisināsies garīgās kultūras notikums Baznīcu nakts, kurā šogad piedalīsies ap 160 dažādu tradicionālo kristīgo konfesiju dievnamu. Tomēr viss sāksi...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja