Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +18 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Sākusies pasākumu pieteikšana desmitajam sarunu festivālam Lampa

No pirmdienas, 15. janvāra, līdz 29. februārim ikviens interesents aicināts pieteikt savu pasākumu sarunu festivālā Lampa, kurš notiks Cēsīs no 5. līdz 6. jūlijam. Festivāls dalībniekus un apmeklētājus pulcēs jau desmito reizi. Aizvadīto deviņu gadu laikā Lampu klātienē vērojuši vairāk nekā 100 000 cilvēku, informēja sarunu festivāla programmas kuratore Egita Prāma.

"Pat pēc deviņiem gadiem Lampas programmas veidošana liekas maģiska. Konkursa norises laiks ir mans mīļākais festivāla laiks, jo mēs saņemam tik dažādus pieteikumus par tik dažādām tēmām, dažreiz drosmīgām un pārsteidzošām idejām pilnus, gadu no gada apliecinot, ka satura veidotājiem rūp Latvijas nākotne. Iedrošinu ikvienu arī šogad pieteikt savu pasākumu, un kas zina – varbūt desmito Lampu veidosim kopā!" pārdomās dalās festivāla programmas kuratore Egita Prāma, aicinot līdz februāra beigām iesniegt pieteikumu dalībai festivālā.

Aizvadītajos deviņos gados sarunu festivāls Lampa ir kļuvis par populāru vietu cieņpilnai sarunai un iekļaujošai līdzdalībai: tas pulcējis vairāk nekā 100 000 apmeklētāju un sniedzis iespēju aptuveni 6300 dalībniekiem, pārstāvot nevalstiskās organizācijas, valsts institūcijas, uzņēmumus, plašsaziņas līdzekļus un politiskās partijas, radīt vairāk nekā 2000 pasākumu, kas aktualizējuši diskusijas par sabiedrībai svarīgiem jautājumiem.

“Kādi ir mūsu sapņi un mērķi Latvijas valstij, sabiedrībai un organizācijām? Kas mums jādara, lai tos sasniegtu? Ko es, cilvēks, gribu no savas dzīves un ko varu darīt, lai tam tuvotos? Jubilejas festivālu gribam redzēt kā vietu, kur kopā varam sapņot lielus sapņus, izvirzīt drosmīgus mērķus un runāt par darāmajiem darbiem, lai gūtu spēku un apņēmību savai un Latvijas izaugsmei,” par festivāla šī gada aicinājumu stāsta festivāla direktore Ieva Morica.

Dalība Lampā ir iespēja ne vien aktualizēt sev un citiem svarīgus jautājumus un tēmas, bet arī sastapt domubiedrus un veidot jēgpilnu, saturīgu diskusiju par dažādām tēmām. Pasākuma tēmas nav ierobežotas – viss atkarīgs no dalībnieku mērķiem un domu lidojuma. Aicinot pieteikt savu pasākumu desmitajam sarunu festivālam Lampa, tās rīkotāji arī atgādina, ka ir trīs iespējas, kā kļūt par Lampas pasākuma rīkotāju: organizējot divu dienu pasākumu programmu, divu dienu aktivitāti vai vienu pasākumu uz festivāla nodrošinātajām skatuvēm, un katrs var izvēlēties sev atbilstošāko dalības formu.

Kā ierasts, arī šogad festivāla apmeklējums būs bez maksas, bet tā izmaksas pamatā tiks segtas no grantiem, ziedojumiem un pasākumu rīkotāju līdzmaksājumiem. Līdzmaksājuma apmērs ir atkarīgs no izvēlētās dalības formas. Vienlaikus ikvienam potenciālā pasākuma rīkotājam ir iespēja pretendēt uz bezmaksas dalību desmitajā Lampā.

Informācija par pasākumu pieteikšanas kārtību un festivāla norisi pieejama https://festivalslampa.lv/lv/daliba-2024. Savukārt plašāku informāciju un atbildes uz aktuālajiem jautājumiem par dalību festivālā pasākumu rīkotāji varēs saņemt vebinārā Pasākumu rīkošana Lampā 2024: viss, kas tev jāzina, kas notiks 1. februārī plkst. 16.30 Lampa Facebook lapā.

Sarunu festivāls Lampa ir vieta brīvai un cieņpilnai domu apmaiņai, vērtīgām sarunām, prāta asināšanai un redzesloka paplašināšanai. Tā ir iedvesmojoša un aizraujoša platforma visiem, kam ir, ko teikt, un visiem, kas gatavi uzklausīt. Galvenais festivāla mērķis ir stiprināt demokrātijas, diskusiju un cieņpilnu sarunu kultūru Latvijā.

Festivāla komandu veido Fonds atvērtai sabiedrībai DOTS, Swedbank Latvija, Cēsu novada pašvaldība, komunikācijas vadības aģentūra Deep White, reklāmas aģentūra Armadillo un British Council pārstāvniecība Latvijā.


 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja